Cei mai periculosi virusi pentru PC-uri au fost intotdeauna cei care s-au raspandit foarte rapid si au afectat milioane de computere.
Iata un top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri, potrivit ZDNet.
5. Storm Worm
Primul virus worm a fost Morris, in 1988, insa cel mai raspandit de pana acum a fost Storm Worm, care a creat in 2007 un botnet impresionant.
Raspandit prin spam email, Storm Worm a afectat pana la 50 milioane de PC-uri, potrivit unor estimari. Raspandirea initiala a fost asigurata de un email cu subiectul "230 dead as storm batters Europe", iar virusul a fost responsabil la un moment dat pentru 8% din numarul total al infectiilor sistemelor cu Windows.
4. Netsky
Creat de un tanar german de 18 ani in 2004, Netsky a fost primul virus care a atacat alti virusi, uneori eliminandu-i complet de pe PC-urile infectate.
Raspandit tot prin email cu atasament, virusul scana intregul computer pentru adrese de email si era trimis apoi la toate cele gasite.
3. Mydoom
Cunoscut si sub numele de W32.MyDoom@mm, Novarg, Mimail/R si Shimgapi, Mydoom ar fi fost creat in Rusia in 2004, de unde a fost raspandit pentru a transforma PC-urile infectate in masini de trimis spam.
Succesul Mydoom a fost asigurat de abordarea inovatoare: destinatarul primea un mesaj ce-l instiinta de erorile intalnite la trimiterile unui email si-l invita sa deschida atasamentul pentru a vedea despre ce mesaj este vorba.
2. Virusul Anna Kournikova
Creat de un programator olandez in 2001, virusul Anna Kournikova a beneficiat de notorietatea tenismenei rusoaice la acea vreme, convingandu-i pe destinatarii email-urilor spam ca vor vedea o poza sexy cu blonda.
Atasamentul "Anna Lournikova.jpg.vbs" nu continea nicio poza cu rusoaica, doar un malware Visual Basic ce trimitea acelasi mail pe loc tuturor adreselor din Microsoft Outlook.
1. Melissa
Cunoscut si sub numele de Mailissa, Simpsons, Kwyjibo si Kwejeebo, virusul Melissa a fost in 1999 primul malware transmis prin spam care a inchis complet serverele de mail Microsoft si Intel.
Scopul virusului nu a fost un atac al serverelor, insa raspandirea lui extrem de rapida a dus la o supraincarcare nemaintalnita a acestora. Succesul Melissa s-a datorat in mare parte modului in care era transmis: email-ul venea din partea unui prieten, iar textul invita la deschiderea documentului atasat, ce purta un nume cu adevarat nevinovat: "list.doc".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu