luni, 13 aprilie 2009

Penescu în cătuşe

Finanţatorul echipei de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de dare de mită şi a fost dus la sediul IPJ Argeş.

Cornel Penescu este al doilea finanţator din Liga I reţinut

"Există suspiciuni privind acuzaţia de dare de mită asupra clientului meu. Am înţeles că este vorba despre meciurile lui FC Argeş cu Universitatea Craiova, FC Braşov şi Gloria Bistriţa şi că există suspiciuni că domnul Penescu ar fi dat bani unor oameni din fotbal precum Cristian Nica, Marcel Savaniu şi Aurel Bogaciu", a spus avocatul lui Penescu, Radu Nistor, care a adăugat că nu a fost informat încă despre reţinerea clientului său.

Cornel Penescu a fost reţinut de DNA în această dimineaţă, pe motiv că a "aranjat" împreună cu arbitrii mai multe partide din Liga 1. Meciurile suspectate sunt Gloria Bistriţa - Fc Argeş, FC Argeş - Craiova 1-1, FC Argeş - Braşov 1-0 şi Braşov FC Argeş 1-0.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, s-a aflat la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, pentru a fi audiat în legătură cu descinderile care au avut loc, luni dimineaţă, la sediul FRF şi cel al firmei lui Penescu.

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu , situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

Sigiliu pe biroul şefului CCA, Gheorghe Constantin

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru a ridica mai multe acte în legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti.

Ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a confirmat aceste descinderi, precizând că anchetatorii au ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 8.00.

Procurorii au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. La descinderi, participă ofiţeri de poliţie judiciară ai DNA.

Alături de acesta mai sunt vizaţi în anchetă şi mai mulţi arbitri, printre care Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu, Cristian Nica şi Tiberiu Lajos.