vineri, 5 august 2011

Hackerii Anonymous codeaza o noua arma digitala

Hacktivistii de la Anonymous nu pierd vremea. Membrii retelei lucreaza la codarea unui nou instrument JavaScript care exploateaza vulnerabilitatile SQL pentru a crea "un impact devastator" asupra serverelor targhetate.

Numit RefRef, noul software ar putea inlocui arma Low Orbit Ion Canon (LOIC), prin care activistii cibernetici si-au desfasurat pana in prezent numeroasele atacuri DDoS, informeaza bubu-online.

Hackerii Anonymous codeaza o noua arma digitala

RefRef - care este programat sa apara in septembrie - functioneaza prin folosirea propriei puterii de procesare a site-ului targhetat, care este intors impotriva server-ului.

Desi un astfel de vector de atac exista de ceva vreme, hackerii au preferat pana in prezent forta bruta a atacurilor DDoS, generata de bot-uri sau LOIC-uri.

Anonymous a testat recent noua arma, prin care a reusit sa puna la pamant Pastebin timp de 42 de minute.

Gruparea sustine ca instrumentul isi poate dovedi functionalitatea numai in cazul sistemelor outdatate.

Cu toate acestea, RefRef pare a fi un instrument cu mult potential, care va putea fi folosit pe orice platforma care utilizeaza JavaScript, inclusiv smartphone-uri si console. Prin natura sa, arma va facilita crearea mai multor puncte de comanda, care vor putea fi administrate de hacktivistii prin intermediul hotspot-urilor wi-fi publice.

Diablo 3 va permite tranzactii cu bani reali

Blizzard a anuntat, saptamana aceasta, ca Diablo 3 va veni la pachet cu o casa de licitatii care le va permite sa cumpere si sa vanda itemi in-game, in cadrul unor tranzactii pe bani reali.

Fiecare regiune va avea o singura piata de desfacere, pentru a se evita eventualele problem legate de schimbul valutar, informeaza Ars Technica.

Diablo 3 va permite tranzactii cu bani reali

Dupa ce vinzi un item, vei putea fie sa retragi bani si sa ii folosesti in lumea reala, prin intermediul unui companii terte care nu a fost inca anuntata, fie sa ii folosesti intr-o alta licitatie sau un alt joc Blizzard.

Blizzard va incasa venituri considerabile prin acest nou sistem: jucatorii vor fi taxati cu un comision atat pentru listarea unui item, cat si pentru tranzactionarea lui.

Diablo 3 va permite tranzactii cu bani reali

Diablo 3 va avea de asemenea si o a doua casa de licitatii, separata, care va opera numai cu moneda virtuala Gold, in care listarea bunurilor se va putea face gratuit.

Blizzard a anuntat si ca al treilea titlu al francizei va necesita conexiune permanenta la internet, decizie care ii va revolta cu siguranta pe jucatori.