duminică, 6 decembrie 2009

Sony va oferi meciuri de la Cupa Mondiala din 2010 in 3D

Sony va filma si inregistra in format 3D meciurile de la turneul final al Cupei Mondiale de Fotbal din Africa de Sud 2010.

Cu cateva saptamani in urma, Sony a prezentat o camera video de televiziune care poate inregistra direct in format 3D, fara a mai fi nevoie de o prelucrare ulterioara a materialelor filmate.

In functie de rezultatele meciurilor de la Cupa Mondiala de Fotbal 2010 si de cat de spectaculoase se vor anunta acestea, Sony va inregistra pana la 25 dintre meciuri, folosind noile camere care filmeaza direct in 3D.

Fanii fotbalului care vor dori sa revada cele mai frumoase partide de la Cupa Mondiala in 3D le vor putea cumpara cel mai probabil ca o colectie de DVD-uri blu-ray, pe care Sony le va scoate piata de-abia dupa incheierea turneului final.

Cunoscutul producator japonez are deja pregatite pentru lansare in cursul lui 2010 si televizoare, playere blu-ray si chiar o varianta de PS3 care vor putea reda continut 3D. In acelasi timp, alti mari producatori, cum sunt Samsung sau LG, au deja pe piata sau planuiesc sa lanseze in cursul anului viitor televizoare si monitoare pe care pot fi urmarite materiale video in format 3D.

Pe langa un player si un televizor compatibil, doritorii vor mai avea nevoie si de ochelari 3D pentru a se putea uita din confortul propriului camin la meciurile filmate in 3D la Cupa Mondiala din 2010.