duminică, 27 februarie 2011

Cele mai ciudate nume din lume

Topul celor mai amuzante 100 de nume, care i-a distrat serios pe români în ultima perioadă, ar trebui completat cu câteva nume reale pe care le-au primit nişte copii ghinionişti din alte ţări.

Cel mai lung nume din lume


De parcă nu ar fi fost de ajuns uriaşul lor nume de familie, doamna şi domnul Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorf au decis să-şi numească băieţelul Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy. Da, omul are câte un nume pentru fiecare literă a alfabetului. Şi, culmea ghinionului, mai este şi născut pe 29 februarie.


Domnul cu pricina, născut în Germania, locuieşte astăzi în SUA şi foloseşte o variantă prescurtată a numelui său.

Jocurile de noroc şi numele de copii


Să te cheme Armani, Prada sau Versace – numele chiar există în mai multe ţări - n-ar fi o problemă atât de mare. Mai grav e să te numeşti GoldenPalaceDotCom. Băieţelul care poartă acest nume ciudat a fost victima unei campanii de marketing desfăşurată de un cazinou în 2005. Site-ul GoldenPalace.com s-a oferit să plătească 15.000 de dolari familiei care îşi botează copilul cu numele său.

Bineînţeles că întâmplarea a stârnit controverse, iar gestul părinţilor a fost catalogat chiar ca abuz împotriva minorului, însă până la urmă cazinoul s-a ales cu multă publicitate iar părinţi cu cei 15.000 de dolari. Să speram că i-au cumpărat şi lui măcar o jucărie, drept consolare.


Pasionat de Poker, un anumit domn Arroyo din Filipine şi-a botezat ambii copii după numele cărţilor de joc. Pe unul din ei îl cheamă Jack („juvete” în engleza), dar asta n-ar fi o problemă. Mai grav este că fratele lui Jack se numeşte Joker. Chiar şi cu un nume atât de prost ales, Joker Arroyo a reuşit să ajungă un avocat de succes şi chiar senator în Filipine.

Copii numiţi după personaje de film


Supereroii din filme şi benzi desenate sunt printre noi. Tânărul Batman bin Suparman este unul dintre ei. El s-a născut în mai 1990 în Singapore şi chiar dacă nu arată ca un supererou, cel puţin poartă numele a două astfel de personaje.


Şi filmul Matrix a făcut ceva victime în rândul copiilor. Câţiva micuţi ghinionişti din SUA vor fi strigaţi de prieteni Neo, respectiv Trinity. Şi asta n-ar fi nimic. Există şi copii pe care părinţii i-au botezat Morpheus, după numele personajului jucat de Lawrence Fishbourne.