miercuri, 7 octombrie 2009

4,6 miliarde de utilizatori de telefonie mobila

La sfarsitul acestui an, 4,6 miliarde de persoane vor utiliza servicii de telefonie mobila, pe plan mondial, cresterea datorandu-se cererii tot mai mari de pe pietele emergente, conform unui raport al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU).Conform datelor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU), organismul specializat al ONU, pana la sfarsitul anului vor exista cate doua abonamente de telefonie mobila la fiecare trei oameni de pe glob.

In privinta Internetului, pana la sfarsitul anului, vor exista 600 de milioane de abonati la serviciile de Internet mobil, iar 500 de milioane vor folosi o conexiune fixa la net in banda larga. China are cea mai mare rata de penetrare a accesului la Internet in banda larga din lume, depasind SUA, la sfarsitul anului 2008.

Specialistii ITU estimeaza ca 4,9 miliarde de oameni au un televizor si in 1,9 miliarde dintre locuinte exista cel putin un computer.

Ieftinirea consolei Wii, asteptata de "milioane de consumatori"

Reggie Fils-Aime, seful diviziei nord-americane Nintendo, a declarat ca "exista cu adevarat milioane de consumatori care isi doresc un Wii" si nu si l-au putut permite. "[Acesti consumatori] asteptau acel mic indemn pentru a merge sa cumpere consola - scaderea de pret, sampling-ul, lansarea de noi software-cheie, cum este Wii Fit Plus - credem ca acestea sunt motivele pentru care iau decizia de a deveni cumparatori."Optimismul lui Fils-Aime ramane sa fie confirmat si de cifrele de vanzari inregistrate de Nintendo dupa taierea a 50 USD/EUR din pretul consolei (ajunsa la 199,9 USD, respectiv 199,9 EUR). "Reactia consumatorilor la scaderea de pret a fost foarte puternica", a mai declarat managerul Nintendo, care sustine ca este inca prea devreme pentru a oferi publicitatii cifre precise de vanzari.Consola Nintendo Wii, alaturi de Wii Fit - pachetul de fitness si casual sports, si de Wii Sports Resort, sunt printre cele mai de succes produse in industria jocurilor video. Wii Fit s-a vandut in peste 22 de milioane de exemplare in intreaga lume, iar Wii Sports Resort a depasit 1 milion de exemplare vandute in Europa dupa doar o luna de la lansare.

NVIDIA GeForce 191.07 WHQL-Certified Driver

NVIDIA a lansat un nou driver pentru placile din seria GeForce - 191.07. Compania afirma ca functionarea anumitor jocuri PC de ultima ora va fi mult mai buna dupa instalarea noului driver.

Noul driver este, ca de obicei, dedicat placilor echipate cu chipset-uri din seriile GeForce 6, 7, 8, 9, 100 si 200.

Descarca din sectiunea Download HIT.ro:

NVIDIA GeForce 191.07 WHQL-Certified Driver Windows XP 32-bit

NVIDIA GeForce 191.07 WHQL-Certified Driver Windows XP 64-bit

NVIDIA GeForce 191.07 WHQL-Certified Driver Windows Vista / Windows 7 32-bit

NVIDIA GeForce 191.07 WHQL-Certified Driver Windows Vista / Windows 7 64-bit

Iata noutatile pe care le aduce versiunea 191.07:

- Suport OpenGL 3.2 pentru seriile GeForce 8, 9, 100 si 200

- Accelereaza performanta in anumite jocuri. In continuare aveti exemple ale imbunatatirilor aduse de driverul 191.07 fata de 190.62 (rezultatele vor varia in functie de GPU, configuratia sistemului si optiunile din joc):

o Pana la 12% imbunatatire a performantei in ARMA 2
o Pana la 8% imbunatatire a performantei in Batman: Arkham Asylum cu PhysX activat
o Pana la 50% imbunatatire a performantei in Call of Juarez: Blood in Bound cu SLI
o Pana la 14% imbunatatire a performantei in Fallout 3 (scenele de interior) cu antialiasing activat
o Pana la 10% imbunatatire a performantei in Far Cry 2 (versiunea DX9) cu antialiasing activat
o Pana la 34% imbunatatire a performantei in Prototype cu antialiasing activat

- Suport SLI pentru Aion, Darkfall, Dawn of Magic 2: Time of Shadows, Dreamkiller, Fuel, Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim, Need for Speed: Shift si altele

- Repara numeroase bug-uri.

Sursa: HIT.ro