joi, 30 aprilie 2009

RadioAthena

Procesor deblocat pentru overclocking, la 70 de dolari, de la AMD

AMD nu par a fi prea deranjati de avansul pe care-l au cei de la Intel si tocmai au prezentat un processor din seria “Black”, mult spus serie, insa aceasta arata procesoarele care au multiplicatorul debocat pentru a facilita overclockingul.

Athlon X2 7850 Black Edition va avea frecventa de 2,8GHz insa este construit in procesul teehnologic de 65nm ceea ce inseamna ca el va functiona cu un consum putin mai ridicat de energie.
Intre alte caracteristici ale sale amintim 2MB de memorie cache L3, controller de memorie pe 128 biti si HyperTransport cu viteza de 1,8GHz.
Suporta memorii DDR2 de PC2 8500 DDR si a fost deja pus in vanzare la pretul de 70 de dolari.

Calculator cu Intel Core i7, in format mini, la doar 999 de dolari

O companie ceva mai nou-aparuta, a prezentat un calculator, sau mai exact un mini-calculator care se poate lauda cu o configuratie de invidiat, intr-un format de mini-pc (sau SFF – Small Form Factor), si ca sa fie si mai “special” acesta are o configuratie de top, cu ultimul procesor de la Intel, Core i7 la un pret ce pleaca de la numai 999 de dolari.

Firma de care vorbim este “iBUYPOWER” si au prezentat modelul “LAN Warrior” care are in componenta toate procesoarele de la Intel din seria Core i7 – la alegerea utilizatorilor, cinci ventilatoare pentru racier sau racier cu lichid, o placa de baza de top de la Asus, prin modelul X58 Rampage II Gene, pana la 12GB de memorie RAM, doua placi video de la Nvidia (GTX 295) sau de la ATI (Radeon 4870X2) si pana la 6GBde stocare pe hard-diskurile ce pot intra in componenta lui.
Deasemenea se remarca si prin posibilitatea montarii a doua unitati optice Blu-Ray si printr-o sursa de 1000W, toate plecand de la un pret de 999 de dolari.