vineri, 2 octombrie 2009

Un hacker a spart reteaua inchisorii in care este detinut

Douglas Havard, un hacker de 27 de ani inchis la Ranby Prison in Marea Britanie, a fost "angajat" de catre conducerea inchisorii sa scrie un program necesar pentru lansarea unui post TV intern.

Dupa ce a fost lasat nepazit (pretindea ca lucreaza la programul respectiv), Havard, supranumit "The Phisher King", a reusit sa se infiltreze in reteaua inchisorii si sa creeze un nou set de parole. Practic, le-a interzis oficialilor inchisorii accesul la retea. Havard a fost condamnat in 2005 la 6 ani de inchisoare pentru ca a furat online pana la 6,5 milioane de lire sterline de pe carti de credit, prin phishing, dar si pentru alte infractiuni.

De exemplu, in anii sai de inceput, Havard, cetatean american, se ocupa de "maruntisuri" care ii aduceau venituri de pana la 15.000 USD pe zi: a falsificat cu o imprimanta si hartie speciala coduri de bare in valoare de 17 USD pe care le lipea pe cutii Lego in valoare de 200 USD. Dupa ce facea achizitia, se intorcea la magazin sa isi recupereze banii pe cutia Lego la pretul real - 200 USD. Profit la o singura "tura": 183 USD. Cu ajutorul unor carti de identitate si permise de conducere false, Havard si-a trimis acolitii, dotati cu sute de coduri de bare false, la toate magazinele Target din zona Dallas - Fort Worth.



"Este incredibil ca unui infractor condamnat pentru cyber-crime i-a fost permis sa aiba acces liber la hard drive", a declarat pentru The Mirror un oficial al sistemului de penitenciare din Marea Britanie. "[Havard] a creat un sistem de parole atat de complex incat a fost nevoie de o companie specializata pentru a aduce situatia la normal."



Acesta nu este singurul incident cu care s-a confruntat conducerea inchisorii Ranby. Cu o saptamana inainte, un alt detinut a reusit sa creeze o cheie cu care putea deschide orice usa.

Windows 7 "XP Mode", finalizat

Microsoft a anuntat ca varianta virtualizata a lui Windows XP, creata pentru a rula sub W7, este gata si va fi oferita gratuit utilizatorilor care achizitioneaza Windows 7. XP-ul virtual va permite rularea programelor care nu pot rula sub noul sistem de operare.



"Ne asteptam ca mult dintre aplicatiile pentru Windows XP sa fie compatibile cu Windows 7. Totusi, modul Windows XP are rolul unei plase de siguranta, astfel incat companiile mici si mijlocii sa poata face tranzitia la Windows 7 fara probleme", a declarat Brandon LeBlanc, Microsoft.



Windows XP Mode va functiona doar pe Windows 7 Professional, Enterprise si Ultimate si necesita un computer cu suport pentru chip-level virtualization.

Assassin's Creed 2 va avea SEX

Dupa ce Bioware a incercat sa agite apele putin cu Mass Effect si apoi cu Dragon Age, ambele jocuri in care exista scene de sex, iata ca nici Ubisoft nu se lasa mai prejos si anunta ca asasinul Ezio va avea parte si de ceva miscare la... orizontala.

Dupa ce a enervat gamerii cu amanarea lui Assassin's Creed 2 pe PC, nu ezita sa se laude ca jocul va avea si ceva "actiune fierbinte".



"Ezio este un afemeiat", a declarat un reprezentant Ubisoft. "Este si ceva sex in joc. Nu pot spune mai multe."

Variantele pentru consolele PS3 si Xbox 360 ale lui Assassins's Creed 2 vor aparea pe rafturi pe 20 noiembrie 2009, iar varianta de PC a fost amanata pana in primul trimestru al lui 2010.