vineri, 18 martie 2011

Vom avea Google Chrome OS intr-un netbook Asus, in iunie

Asus a anuntat ca lucreaza la un nou netbook pe care planuieste sa-l lanseze in luna iunie a acestui an, la un pret care se va incadra intre 200 si 250 de dolari.

Pana acum, compania nu a anuntat decat ca sistemul va folosi unul dintre software-urile Google, insa se banuieste ca netbook-ul Asus va rula fie pe mult asteptatul Google Chrome OS, fie pe Android 3.0.

Zvonurile s-au centrat, pana acum, pe Google Chrome OS despre care se spune ca ar putea fi mai mult ca sigur sistemul de operare pe care va rula netbook-ul Asus intrucat urmeaza sa intre in programele pilot prin care va deveni accesibil publicului larg.

In ultimile luni, s-a zvonit din diverse surse mai mult sau mai putin sigure ca un potential netbook cu Google Chrome OS va fi lansat in viitorul apropiat de catre unul dintre marii producatori ai lumii.

Insusi Google a declarat la sfarsitul anului 2010 ca primele netbook-uri cu Chrome OS si hardware de la Intel vor veni de la Acer, Samsung sau alti parteneri ai companiei.

In plus, chiar partea cu hardware-ul ne-a facut sa ne gandim tot la Google Chrome OS, intrucat stim ca netbook-ul Acer va avea un cip single core Intel Atom. De asemenea, va avea un ecran de 10 inci si va fi destinat acelora care nu isi doresc un sistem ultra-perfomant ci doar unul cu aplicatii de baza si pentru browsing pe Web.

Luna plina din acest weekend – cel mai aproape de Pamant, in ultimii 20 de ani

In ziua de sambata, 19 martie 2011, Luna va fi mai aproape de Pamant decat oricand altcandva in ultimii aproximativ 20 de ani, iar fenomenul va dura in jur de o ora.

Potrivit oamenilor de stiinta, Luna va ajunge la o distanta de 356.578 km de Pamant, de la cei 384.400 km la care se afla in mod normal.

Ultimul eveniment de acest tip a avut loc in martie 1993.

Fenomenul apropierii astrului de Pamant va aduce Luna mai aproape cu 14% si o va face mai stralucitoare cu 30%, astfel ca va fi, cu siguranta, un moment special care va merita privit mai ales ca Luna va fi plina.

Specialistii ne spun ca cel mai bun moment in care vom putea admira Luna va fi acela cand astrul se va afla la linia orizontului.

Se spune ca de fiecare data cand a avut loc un astfel de fenomen s-au produs catastrofe naturale, precum cutremure, furtuni si uragane sau chiar tsunami. Chiar daca unii sceptici spun ca fenomenul extrem de rar nu este lipsit de efecte secundare, specilistii ne asigura ca nicio catastrofa nu va avea loc din aceasta cauza, apropierea Lunii nefiind in masura sa declanseze astfel de schimbari.

Asadar, nu ne ramane decat sa fim martori ai unui eveniment extrem de rar care merita privit.

Cele mai bune jocuri ale anului - Call of Duty: Black Ops si Mass Effect 2

Franciza Call of Duty se bucura de un succes constant, cea mai recenta realizare in acest sens obtinand-o la premiile BAFTA pentru jocuri video, unde Black Ops a iesit castigator la sectiunea Game Award of 2010, votata in intregime de catre public.

Este al treilea an in care Call of Duty primeste aceasta onoare. Black Ops a fost lansat in noimebrie, iar de atunci a inregistrat vanzari de 1 miliard de dolari, play time-ul in care jucatorii au stat logati totalizand cel putin 600 de milioane de ore.

Un alt mare castigator al editiei a fost art house-ul Heavy Rain, disponibil numai pentru PS3, care a “plecat acasa” cu trei premii, obtinute la sectiunea muzica originala, inovatie tehnica si story.

Totusi, marele premiu BAFTA, pentru cel mai bun joc al anului a fost obtinut de Mass Effect 2, al publisher-ului Bioware. Jocul a fost laudat de catre juriu, care l-a descris drept “o realizare combinata de tehnologie, arta, design si sunet….o experienta de gaming completa si frumoasa.”

Assassin's Creed: Brotherhood a obtinut trofeul pentru “urmaririle sale antrenante si misiunile pline de adrenalina.”

Civilization V a castigat trofeul la categoria strategie. Este al doilea premiul BAFTA obtinut de aceasta serie. Civilization Revolution a primit de asemenea distinctia la aceeasi categorie in 2009.

Titlul de cel mai bun joc de familie a fost acordat lui “Kinect Sports”, in vreme ce Super Mario Galaxy 2 a castigat trofeul pentru cel mai bun gameplay. Titlul original, Super Mario Galaxy a castigat premiul pentru cel mai bun joc in 2009.

Editia de anul acesta a adaugat o noua categorie, pentru cel mai bun joc de retea sociala, premiul fiind obtinut de My Empire, un city-building cu tema Greco-romana de pe Facebook.

Record Setting Great Ball Contraption Layout Will Appeal To LEGO And/Or Rube Goldberg Fans


Even if you couldn’t care less about LEGO and have never heard of Rube Goldberg, I guarantee you’ll find the above video interesting, if not mesmerizing. And at the least, it’s a mindless way to get yourself 13 minutes closer to the weekend. From what I can tell, GBCs or ‘Great Ball Contraptions’ are standalone modules made of LEGO that are designed to get small balls from one area to another in a unique and original manner.

But things get even more interesting when you chain these modules up into a larger layout, and they pass the balls between each other. This particular layout at LEGO World 2011 in Copenhagen actually set a new world record with 93 modules chained together, and I must say I’m pleasantly surprised at the originality of some of these creations and the methods they use to transport the balls.