vineri, 26 martie 2010

Un hacker a intuit parola lui Obama la contul de Twitter

Francezul suspectat ca a spart mai multe conturi de Twitter ale unor celebritati, printre care si Barack Obama si Britney Spears, a fost arestat.

Hackerul de numai 25 de ani este somer si sustine ca a ghicit parolele si intrebarile ajutatoare pentru reamintirea parolelor.

Tanarul va trebui sa se prezinte in fata instantei pe 24 iunie. In cazul in care va fi gasit vinovat, el risca o pedeapsa de doi ani de inchisoare.

Incidentul este inca o dovada in plus ca multi utilizatori, in special detinatori ai unor conturi pe retele de socializare, nu tin cont de anumite masuri de precautie minime in alegerea parolelor si a raspunsurilor pentru intrebarile ajutatoare. Asa cum Hit.ro a prezentat intr-un articol anterior, utilizatorii trebuie sa manifeste mult mai multa precautie la alegerea si utilzarea parolelor.

Hard-disc de notebook de 750GB de la Toshiba

Iata ca si stocarea “clasica” primeste imbunatatiri, si spunem clasica pentru ca este vorba de un hard-disc clasic, avand in vedere ca deja marea majoritate a “inovatiilor” privesc stocarea pe SSD-uri.

Toshiba au prezentat o crestere considerabila de capacitate la ultimul lor hard-disc denumit MK7559GXSP, ce acum are 750 de GB disponibili pentru stocare.

In formatul de 2,5 inci acesta are o grosime de doar 9,5mm astfel incat poate fi integrat si in notebookuri foarte subtiri, si intre imbunatatirile sale mai amintim si o reducere a consumului de curent de 14 procente fata de precedentul model de 640 de GB.

Alaturi de acest model ei au prezentat si o versiune de 12,5 mm, cu trei platane, in capacitatile de 750GB si 1TB, insa din cauza grosimii mari nu se potrivesc decat in calculatoare de dimensiuni mai mari.