sâmbătă, 13 iunie 2009

Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit


Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit care s-a izbit de pământ cu o viteză de 30,000mph.

Gerrit Blank, de 14 ani, mergea spre şcoală când a văzut o imensă minge de foc îndreptându-se către el, din cer.

"La început, am văzut doar o minge uriaşă de foc, iar apoi am simţit o durere în mână (...) Iar apoi s-a auzit un zgomot imens, ca un tunet", a spus Gerrit.

Meteoritul a lovit pământul lăsând o gaură de 30 de centimetri diametru, iar băiatul are o cicatrice de 7,5 centimetri pe mână.

"Zgomotul a fost atât de puternic încât ore întregi nu am auzit bine. M-a lovit cu atâta putere încât m-a trântit la pământ", a explicat el.

Oamenii de ştiinţă studiază acum meteoritul de mărimea unui bob de mazăre, care a căzut în zona Essen, Germania.

"Mie îmi place foarte mult fizica, iar profesorii mei au descoperit că acest fragment de meteorit are proprietăţi magnetice", a spus Gerrit.

Expertul Ansgar Korte, director al Observatorului german Walter Hohmann, a afirmat: "Este un meteorit adevărat, deci este foarte valoros pentru colecţionari şi pentru oamenii de ştiinţă".

Şansele de a fi lovit de un meteorit sunt de 1 la 100 de milioane, a explicat el.
"Mulţi meteoriţi nu ajung până la nivelul pământului, pentru că se evaporă în aer. Iar dintre cei care intră în atmosferă, 6 din 7 ajung în apă", a spus el.

Singurul exemplu cunoscut al unui om care a supravieţuit după ce a fost lovit de meteorit a avut loc în Alabama, SUA, în noiembrie 1954, când un fragment de meteorit, de mărimea unui grapefruit a lovit acoperişul unei case, a ricoşat în mobilă şi a aterizat pe corpul unei femei care dormea.

Chelioşii sunt cei mai buni amanţi


Dacă eşti singură şi-ţi cauţi un iubit trebuie să ţii cont şi de următoarea descoperire: bărbaţii fără păr sunt cei mai tari în dormitor.

În cadrul unui nou studiu făcut de britanici, aproximativ două treimi dintre femei au spus că sunt convinse că dacă bărbaţii şi-ar rade părul de pe corp aşa cum o fac cu barba viaţa lor sexuală s-ar îmbunătăţi considerabil.

Se pare că din acest motiv se epilează Christiano Ronaldo pe picioare!

De asemenea, aproximativ 80% dintre femei au mai spus că şi-ar dori ca bărbaţii să se radă la subraţ.

Şi bărbaţii adoră femeile fără păr. Mai exact 75% dintre masculi au spus că preferă să facă sex cu o femeie care nu are deloc păr pubian sau poate foarte puţin.

Noile casti Sony cu tehnologie de anulare a zgomotului

Noua serie de casti cu Bluetooth face posibila imersiunea totala in muzica, beneficiind de un sunet perfect clar, fara interventia cablurilor inestetice. Indiferent daca ascultati muzica sau efectuati un apel telefonic, tehnologia de anulare a zgomotului reprezinta o noutate absoluta. In plus, compatibilitatea cu cel mai nou standard Bluetooth, 2.1, elimina inconvenientele cablurilor si, in acelasi timp, reduce si interferentele nedorite.


Noua serie de casti Bluetooth de la Sony este formata din doua modele: DR-BT100CX si DR-BT101. Ambele dispun de butoane de control accesibile doar printr-o usoara atingere, ajustarea volumului, redarea melodiilor preferate sau acceptarea unui apel telefonic devenind actiuni extrem de simple, la doar un deget departare.

Castile intra-auriculare DR-BT100CX reprezinta partenerul perfect pentru orice MP3 player sau telefon mobil. Incarcarea prin USB si lipsa cablurilor simplifica utilizarea acestora, iar elementelele auriculare din silicon, de trei dimensiuni, asigura o calitate audio superioara, pentru confort maxim. Cu o durata de opt ore a acumulatorului, aceste casti ultra-slim cu Bluetooth ii mentin pe utilizatori in permanenta conectati, indiferent de muzica redata cu ajutorul lor.



Sony DR-BT101 reprezinta o varianta ideala pentru cei in cautarea unui model de casti cu banda, care incearca sa evite inconvenientele cablurilor. Bucurati-va de un sunet bogat, clar, timp de ore intregi, multumita difuzorului de neodim de 30 mm; cele 12 ore de redare continua a muzicii nu sunt amenintate de riscul de a ramane fara baterie in calatoriile lungi. Ambele modele sunt compatibile cu profilele Bluetooth A2DP, AVRCP, HFP si HSP, permitandu-i utilizatorului sa ramana conectat tot timpul, fara a-si face griji asupra cablurilor inestetice, indiferent daca se afla in calatorie, face sport sau, pur si simplu, se bucura de frumusetea muzicii in propriul camin.

Modelele DR-BT101 si DR-BT100CX vor fi disponibile in Romania, in centrele Sony, incepand cu luna iulie la pretul de 229 lei.