miercuri, 16 februarie 2011

Cum se pot schimba programele de Startup in Windows 7

Odata cu lansarea Windows 7, Microsoft a facut cateva schimbari asupra sistemului sau de operare. Setarile pentru programele de startup, adica cele care pornesc odata cu Windows, au ramas aproximativ la fel cu cele pentru celalte sisteme de operare mai vechi.

In general, programele de startup sunt salvate in foldere specifice de pe hard drive. Atunci cand sistemul de operare porneste , aplicatiile listate in acest folder sunt si ele puse in functiune.

Adaugarea unui program nou in folderul Startup

Pasul 1: Dati click pe butonul “Start” din Windows si selectati campul “All Programs”. Apoi, dati click-dreapta pe folderul “Startup”. Pentru a opera modificarile pentru toate conturile inregistrate in PC, alegeti optiunea “Open All Users”. Aceasta optiune deschide folderul pentru toti userii din computer. Alegeti functia “Explore” sau “Open” pentru a deschide folderul userului care este logat in acel moment pe PC.

Pasul 2: Dati click-dreapta pe folderul sau fisierul care vreti sa porneasca atunci cand computerul boot-eaza. Selectati “Copy” din meniu.

Pasul 3: Apasati click-dreapta pe orice portiune alba din folderul “Startup” pe care l-ati deschis la pasul 1. Selectati “Paste” din lista meniului. Programul se va deschide, acum, de indata ce veti reporni calculatorul.

Schimbarea programelor actuale din startup

Pasul 1: Dati click pe butonul de “Start” din Windows si tastati textul “msconfig” in campul de cautare. Apasati Enter. Aceasta operatiune va deschide consola System Configuration.

Pasul 2: Dati click pe tab-ul “Startup” pentru a vedea toate programele stabilite sa se deschide odata cu pornirea calculatorului.

Pasul 3: Selectati aplicatiile care vreti sa porneasca atunci cand se deschide computerul si deselectati programele pe care nu le mai doriti la startup.

Pasul 4: Click pe optiunea “Apply” si inchideti fereastra de configurari. Vi se va cere, printr-o fereastra popup, sa restartati computerul pentru a se efectua schimbarile. Selectati “Restart” pentru repornirea computerului si pentru a salva schimbarile facute.

Iată cum se prepară Coca-Cola!


Un site american susţine că a descoperit reţeta secretă a băuturii Coca-Cola. Ingredientele acesteia create de John Pemberton, un farmacist, în 1886, au fost întotdeauna un mister.

Totuşi, site-ul Thisameri canlife.org, citat de publicaţia Daily Mail, precizează că a observat o listă, în fotografia unui articol de ziar, în care apăreau ingredientele şi cantităţile exacte pentru a prepara băutura. Ediţia din 8 februarie 1979 a Atlanta Journal-Constitution are o poză cu o carte deschisă, în care se află o reţetă despre care se crede că este copia celei a lui Pemberton.

Iată ingredientele:

- 5 grame extract de Coca
- 150 ml acid citric
- 30 ml cofeină
- 30 ? zahăr (este neclar în poză care este unitatea de măsură din reţetă)
- 9,5 litri apă
-1 litru suc de lămâie verde
- 30 ml vanilie
- 45 ml (sau mai mult) caramel, pentru culoare

Aroma secretă

- 236 ml de alcool
- un ml ulei de portocale
- 1,5 ml ulei de lămâie
- 0,5 ml ulei nucşoară
- 0,25 ml coriandru
- 0,5 ml ulei de portocale amare
- 0,5 ml scorţişoară