luni, 21 mai 2012

Nvidia lanseaza trei noi placi video

Nvidia anunta trei noi placi video, GeForce GT 610, 620 si 630, bazate pe vechea arhitectura Fermi, nu pe sistemul Kepler utilizat in ultimele placi grafice de baza lansate de companie.
Cele trei noi module folosesc componente dezvoltate pentru generatia anterioara, astfel incat ii vor atrage mai ales pe cumparatorii care vor cel mai mic pret, nu pe cei mai pretentiosi, scrie MaximumPC.
Nvidia lanseaza trei noi placi video
Nvidia GeForce GT 610, cea mai slaba prala grafica din seria 600 este un GT 520 sub un nou nume, cu GPU GF119 sau GF108 si numai 48 nuclee CUDA.
Cu 96 nuclee CUDA, Nvidia GeForce GT 620 este o versiune usor modificata a GT 530, insa un memory bus de 64 bit limiteaza simtitor performantele grafice, la fel ca in cazul GT 610.
Nvidia lanseaza trei noi placi video
Nvidia GeForce GT 630 este cea mai buna dintre cele trei, o varianta a GT 440 cu 96 nuclee CUDA, alaturi de un memory bus de 128 bit.
Nvidia lanseaza trei noi placi video

Descarcati clipuri YouTube HD si Full HD cu YouTube MP3 Podcaster

YouTube MP3 Podcaster este un add-on pentru Mozilla Firefox care permite descarcarea rapida si usoara a clipurilor YouTube in formatul si la rezolutia preferata.
Din multitudinea de add-on-uri care permit descarcarea videoclipurilor YouTube in format MP4 sau MP3, multe redirectioneaza utilizatorul catre un site sau ofera optiuni limitate de control. YouTube MP3 Podcaster ocoleste aceste limitari pentru usurarea experientei utilizatorului, scrie AddictiveTips.
Descarcati clipuri YouTube HD si Full HD cu YouTube MP3 Podcaster
Add-on-ul pentru Firefox se deschide automat la incarcarea unui continut video ce poate fi salvat si permite salvarea in formate video si audio (MP4, FLV, MP3) la rezolutia preferata (HD sau Full HD).
YouTube MP3 Podcaster poate fi optimizat folosind icoana cu simbol de foarfeca ce apare in coltul din dreapta jos al clipurilor video, alaturi de o bara pentru alegerea simpla a calitatii. Add-on-ul permite si editarea audio, pentru a elimina introducerile lungi sau partile fara sunet din clipul descarcat.
Descarcati YouTube MP3 Podcaster pentru Mozilla Firefox

Microsoft renunta la Aero Glass in Windows 8

Noul sistem de operare Windows 8 va suferi cateva modificari majore in interfata clasica. Aero Glass, element vizual introdus de Microsoft in Windows incepand cu Vista, dispare complet in Windows 8.
Utilizatorii de Windows 8 care vor sa foloseasca mai ales interfata clasica, nu noua interfata Metro, vor observa ca suprafetele vor fi aplatizate, odata cu disparitie reflectiilor si a culorilor in degrade, scrie TheVerge.
Microsoft renunta la Aero Glass in Windows 8
Microsoft renunta la Aero Glass in Windows 8 deoarece unele elemente vizuale par a distrage atentia utilizatorilor. Cei care prefera elementele grafica Aero Glass din Windows Vista si Windows 7, vor avea insa la dispozitie teme speciale pentru a obtine aspectul dorit.
Windows 8 Release Preview urmeaza sa fie lansat in prima saptamana a lunii iunie, iar Microsoft a promis imbunatatiri majore fata de varianta beta Windows 8 Consumer Preview.

Chrome a devenit cel mai popular web browser din lume

Chrome a devenit cel mai popular web browser din lume. Navigatorulul creat de Google a ocupat prima pozitie la nivel mondial in intreaga saptamana 14-20 mai.
Google Chrome a ocupat si pana acum de cateva ori prima pozitie in top, dar nu si-a mentinut dominatia pentru 7 zile consecutive, potrivit datelor Statcounter, preluate de TheVerge.
(Click pe imagine pentru dimensiune mare)
In Europa, Chrome are un avans de un procent in fata Internet Explorere, dar batalia pentru suprematie are loc de fapt intre America de Sud si Asia. Google Chrome are o cota de piata de peste 50% in America de Sud, in timp ce in Japonia, China si Coreea de Sud, Internet Explorer isi mentine suprematia in mod covarsitor, la fel ca in Oceania.
In Africa, Firefox ramane cel mai folosit browser web, dar cresterea stabila a Google Chrome va duce la o dominatie a pietei si in Asia si Africa in urmatorii ani.

Nokia şi Samsung ne pregătesc telefoane cu ecran 3D

Nokia va avea în curând propria linie smartphone 3D
HTC şi LG au dat tonul, lansând primele modele smartphone cu ecran 3D, iar acum Nokia şi Samsung se pregătesc să se alăture noului trend, patentând tehnologiile pregătite pentru următoarea generaţie smartphone 3D.
Chiar dacă până acum, ecranele 3D auto-stereoscopice instalate pe telefoane ca LG Optimus 3D şi HTC Evo 3D au fost privite mai degrabă ca artificii de marketing, menite să impulsioneze vânzările profitând de dorinţa utilizatorilor de a încerca ceva nou, lipsa de credibilitate care afectează în prezent nişa gadget-urilor 3D nu pare să descurajeze alţi producători în a se alătura cu propriile modele smartphone 3D.
În aplicaţia pentru patent înaintată de Nokia, compania descrie un ecran de tip "Dual-mode two-dimensional / three-dimensional display" . Ecranul capabil să funcţioneze şi în mod 2D, poate fi comutat în modul 3D pentru a afişa două imagini diferite în acelaşi timp, fiecare destinată doar unuia dintre ochi. Patentul înaintat de Samsung descrie un ecran 3D cu proprietăţi similare.
Nokia şi Samsung pregătesc telefoane cu ecran 3D
Din descrierile furnizate de companii, deducem că noile ecrane 3D au acelaşi principiu de funcţionare ca şi cele folosite de HTC şi LG, utilizând rânduri alternante de pixeli pentru compunerea celor două imagini constituente, separate apoi cu ajutorul unui filtru polarizant, acordat pentru a permite observarea numai acelor rânduri de pixeli care compun imaginea destinată unui ochi, sau altul.
Chiar dacă nu putem spune cu certitudine exact când vom putea admira noile produse de la Samsung şi Nokia, ne putem aştepta ca ecranele 3D conţinute de acestea, deşi bazate pe tehnologii mai bine finisate, să nu revoluţioneze într-un mod categoric piaţa telefoanelor şi tablete 3D. Printre puţinele lucruri care pot fi spuse cu destulă certitudine în acest moment, este faptul că telefoanele Nokia vor fi bazate pe sistemul de operare Windows Phone, în timp ce Samsung nu se va abate de la platforma Andoid.