sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Ai Windows 7? Cum afli dacă cineva îţi foloseşte pe ascuns calculatorul

Dacă locuiţi împreună cu un amic/ă/, iubit/ă, părinţi sau alte rude şi doriţi să ştiţi când şi dacă vă accesează computerul personal, iată în rândurile de mai jos ce trebuie să faceţi.
Utilizatorii de Windows trebuie să deschidă un program numit Event Viewer, acesta putând înregistra aproape toate acţiunile recent întreprinse pe acel calculator, scrie Lifehacker.

1. Dacă folosiţi cel mai recent sistem de operare al Microsoft, adică Windows 7 trebuie să daţi click pe bara de Start, iar apoi să tastaţi în bara căutare - "Event Viewer".  Daţi Enter

2. Dublu Click pe Windows Logs în bara din stânga, iar apoi încă un click pe System.

3. Click dreapta pe System şi alege Filter Current Log.

4. În fereastra ce tocmai s-a deschis, căutaţi Event Sources drop down, după care alegeţi Power-Troubleshooter din lista afişată şi apoi apăsaţi OK

5. Uita-te la panoul de mijloc al ferestrei Event Viewer. În partea de sus ar trebui să vedeţi toate evenimentele recente, în ordinea descrescătoare a timpului. Găseşte perioada care te interesează şi apasă click pe unul din evenimente. Pentru mai multe detalii apasă din nou click pe ele.

Pentru a evita totuşi astfel de situaţii, cel mai recomandat ar fi să îţi faci un cont separat,  protejat de o parolă pe care să o ştii doar tu.