miercuri, 25 noiembrie 2009

Epson lanseaza doua noi proiectoare

Compania Epson desi este recunoscuta in mod principal prin imprimantele de buna calitate pe care le produc, in ultimii ani si-au facut “intrarea” si pe piata proiectoarelor ei nefacand nici aici compromisuri asupra calitatii sau a caracteristicilor tehnice.


In aceasta linie ei au prezentat doua modele de proiectoare, ambele avand ca si caracteristica principala o luminozitate foarte buna, pentru a fi utilizabile inclusiv in incaperi mai luminoase.


PowerLite 1830 si PowerLite 1915 au o luminozitate de 3500 respectiv 4000 de lumeni, si intre alte caracteristici ale lor amintim o rezolutie “clasica” de 1024x768, cate doua intrari VGA, amandoua mai au si interfete RJ45 pentru controlul la distanta si mufe USB pentru a reda direct din calculatoare semnal video.


Modelul 1830 fiind cel “de baza” mai are intre dotari si intrari video RCA si S-video plus sunet asigurat de boxe cu o putere de 10W si ca diferente intre proiectoare amintim in avantajul modelului 1915 o interfata HDMI si Wireless LAN, foarte util atunci cand conectarea cu cablu nu este avantajoasa.


Preturile de vanzare ale acestor proiectoare sunt de 1349 de dolari pentru modelul mai slab, in timp ce modelul 1915 va costa 1899 de dolari americani.

Calculator ultra-subtire de la MSI

Pentru ca in aceste zile tendinta de miniaturizare este in mare voga in industria IT, companii precum MSI in cazul de fata produc modele din ce in ce mai mici si mai subtiri de calculatoare desktop sau portabile.


Taiwanezii de la MSI au prezentat inca un model in seria lor ultra-subtire X-Slim, cu indicativul de X430 care se constituie in urmasul lui X410, si ofera in mod firesc specificatii superioare acestuia.


Primul element imbunatatit este procesorul folosit la construirea lui X430, acum fiind vorba de un dual-nucleu AMD Athlon Neo X2, si intre celelalate specificatii amintim un ecran cu diagonala de 14 inci si rezolutia de 1366x768, placa video Radeon HD 3200 cu iesire video HDMI, 2GB de memorie RAM, wireless LAN 802,11n, Bluetooth si camera web integrata.


Stocarea este asigurata de hard-discuri clasice, cu capacitatile de 320 sau de 500 de GB si pentru moment MSI nu au publicat si o data concreta a punerii in vanzare dar din pacate nu au facut nici o referire la pretul pe care acesta-l va avea.