joi, 31 martie 2011

IE9 este cel mai eficient browser in materie de consum al energiei - testat

Dupa o serie de teste, Microsoft a stabilit: IE9 este cel mai eficient browser din punct de vedere al consumului de energie de pe piata.

Microsoft si-a comparat noul browser cu Opera 11, Firefox 4, Chrome 10 si Safari 5 pe un laptop Intel, masurand cati watti consuma dispozitivul atunci cand browser-ul este idle, atunci cand deschide un nou site sau atunci cand ruleaza teste web cu grafici intensive.

Rezultatele “experimentului” au aratat ca IE9 este cel mai eficient browser, consumand cel mai mic procentaj din durata de viata a bateriei.

Cu toate astea, studiul realizat de Microsoft are multe variabile. Testele au fost realizate pe platforma Windows 7, iar in acest caz, ne intrebam cum ar fi reactionat Safari pe Mac?

IE9 a fost inzestrat cu multe functii de accelerare harware care pot reduce consumul de energie, insa Firefox 4, si alte browsere, ofera aceeasi accelerare si pe Windows XP, de asemenea.

Selectia de site-uri pe care au facut-o cei de la Microsoft nu reprezinta tocmai site-urile pe care le frecventeaza majoritatea internautilor. Totodata, consumul de energie si caracteristicile de power-saving difera de la computer la computer.

Si, bineinteles nu putem sa nu luam in considerare si faptul ca, in lumea reala, majoritatea oamenilor ruleaza mai mult software, nu doar un browser.

Rezultatele raman totusi valabile. Iar, importanta pe care Microsoft a ales sa o acorde duratei de viata a bateriei reprezinta un aspect important pentru consumatori.