miercuri, 30 martie 2011

Noi screenshot-uri Windows 8 (FOTO)

Leak-urile nu s-au oprit aici, astfel ca astazi putem analiza o noua serie de imagini, pentru a putea vedea la ce nivel a ajuns dezvoltarea platformei.

Imaginea de mai jos surprinde procesul de instalare a Windows 8. Interfata user este fie excesiv de dispersata, fie neterminata. Stim cu totii ca lucrul la sistemul de operare nu este foarte avansat, Windows 8 nefiind nici macar aproape de versiunea RC, asa ca nici nu are rost sa ne gandim la un build RTM.

Potrivit celor de la WinRumors, screenshot-ul pare sa sa confirme speculatiile potrivit carora interfata user “Metro”, popularul design folosit in prezent pe WP7, va fi prezenta si in universul Windows 8.

Ne asteptam ca in urmatoarea perioada sa asistam la o avanlansa de zvonuri si leak-uri Windows 8, cu atat mai mult cu cat am aflat ca astazi un build al sistemului de operare este distribuit catre testeri.

Noua generatie de SSD-uri de la Intel atinge capacitati de 600GB

Intel se mentine in liga seniorilor printr-o noua serie de SSD-uri, care ofera o capacitate de pana la 600GB.

A treia generatie de SSD-uri 320 Series vine in variante de 40, 80, 120, 160, 300 si 600GB, toate modelele fiind construite pe arhitectura de 25nm.


Pe langa capacitatea impresionanta, noile drive-uri sunt si mai rapide, dubland viteza secventiala de scriere si citire, care poate ajunge acum pana la 220 MB/s, respectiv 270 MB/s. Aceste cifre sunt comparable, si in unele cazuri depasesc cifrele publicate de Samsung, lider pe piata SSD-urilor.

“Abilitatile de multitasking sunt cu mult imbunatatite. De exemplu, un user poare rula cu usurinta muzica in backgraound sau poate downloada un video, in timp ce lucreaza la un document, fara sa intampine vreo incetinire,” a declarat Interl.

Noua generatie de SSD-uri vine de asemenea cu feature-uri de securitate imbunatatite si management al pierderii de energie.


Ca intotdeauna, performanta imbunatatita a SSD-urilor costa. Desi versiunea de 160GB a SSD-urilor 320 Series are un pret rezonabil de 289 de dolari, cifrele se schimba radical in cazul versiunii de 600GB, care ajunge la piperatul pret de 1069 de dolari.

De 10 ori mai scump decat pretul standard de retail al unui hard disk drive cu capacitati de 700GB.

Nokia T7-00 anunta o noua serie de telefoane Symbian 3

Se pare ca Nokia este pe cale sa adauge un nou smartphone Symbian 3 la gama sa de dispozitive. Noul Nokia T7-00 se anunta a fi primul reprezentant al unei noi serii care se va alatura handset-urilor Nokia C, E, N si X.

Dovada existentei noului device vine sub forma unui leak de pe Ovi Publisher Tools. Desi nu avem prea multe detalii, putem spune cu certitudine ca T7-00 va fi compatibil cu aplicatiile Symbian 3 scrise pentru rezolutia nHD, avand totodata suport pentru aplicatiile VGA.

Asta ne-a facut sa speram ca Nokia T7-00 va fi primul smartphone Symbian 3 care va avea un ecran HD. Ramane de vazut daca vom ramane doar cu speranta.

Pe lista de specificatii mai gasim si rezolutia de 360x640, la 24-bpp (16 milioane de culori), suportul pentru GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA, conectivitate prin Bluetooth si Wi-Fi si doua softkey-uri. Camera va avea cel putin 3.2 MP.

Informatiile par sa se opreasca aici, insa.