luni, 15 iunie 2009

Gollum, Gandalf si Elrond revin in The Hobbit

Guillermo del Toro va regiza filmul creat pe baza romanului omonim scris de J.R.R. Tolkien. Data lansarii filmului este inca indepartata: decembrie 2011, iar urmatorul film din serie va fi lansat in decembrie 2012, iar filmarile lui The Hobbit nu vor incepe pana in 2010.

Regizorul a confirmat ca trei dintre actorii care au jucat roluri faimoase in trilogia cinematografica Stapanul Inelelor vor reveni in The Hobbit: Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum) si Hugo Weaving (Elrond, cunoscut si pentru rolul Agentului Smith din trilogia Matrix).

Filmul The Hobbit descrie aventurile lui Bilbo Baggins, cu zeci de ani inainte de evenimentele din The Lord of the Rings. Hobbitul porneste intr-o calatorie fascinanta spre Muntele Singuratic, al carei scop este recuperarea comorii aparate de dragonul Smaug, dar intre timp Bilbo se va intalni cu Gollum si, astfel, va obtine faimosul Inel.

Sursa: ComingSoon.net / HIT.ro

KillTest - alt FPS pe iPhone, trailer nou

ngmoco:) a oferit un trailer de gameplay din KillTest, FPS multiplayer pentru iPhone si iPod Touch.

KillTest se doreste un FPS plin de adrenalina, care le permite posesorilor de iPhone sa intre in meciuri multiplayer prin intermediul conexiunii WiFi a telefonului. Jocul va oferi o metoda de control simpla: partea stanga a ecranului - controlul miscarii, partea dreapta - foc.

KillTest a fost anuntat initial sub numele LiveFire si va fi disponibil pe iPhone 3.0 si pe iPod Touch in aceasta vara.

Sursa: ngmoco:) / HIT.ro

Vali Vijelie a rămas fără permis auto


Manelistul Vali Vijelie a rămas fără carnet de conducere după ce prefectul de Argeş, Marcel Proca, a semnat, luni, ordinul de suspendare a permisului acestuia.

Se pare că Vali Vijelie a obţinut ilegal mutaţia în localitatea argeşeană Băbana, iar în baza acestor documente a obţinut permisul de conducere, motiv pentru care acesta va fi pieton. Manelistul are obligaţie ca în cinci zile de la primirea înştiinţării în scris să predea permisul la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Prefectul Marcel Proca a semnat până în prezent 380 de ordine de suspendare a permiselor unor persoane care şi-ar fi obţinut fraudulos carnetele de conducere în judeţul Argeş.

Printre persoanele cărora le-au fost suspendate carnetele de conducere se află fotbaliştii Cosmin Moţi şi Adrian Ropotan şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

Acer AspireRevo, acum si in Romania

ElkoTech Romania, distribuitor Acer, anunta noul nettop Acer AspireRevo. Nu mai mare decat o carte, AspireRevo este un adevarat centru de divertisment, nu doar prin faptul ca ofera acces imediat la muzica, video si imagini, dar si prin posibilitatea de a transmite si a face streaming de continut HD, precum si de a fi utilizat drept consola de jocuri.


AspireRevo este, de fapt, primul PC cu factor de format mic (SFF) care ofera platforma NVIDIA ION, ce combina procesorul Intel Atom 230 cu procesorul grafic NVIDIA ION. In afara de consumul mic de energie si dimensiunile reduse, acesta are intr-adevar capacitatea grafica a unui veritabil PC multimedia.

Procesorul grafic NVIDIA ION GPU cu grad ridicat de integrare livreaza performanta grafica de 10 ori mai rapid decat oricare alte PC-uri desktop mici, rezultatul fiind un divertisment multimedia extraordinar si calitatea de inalta definitie. Certificat pentru Windows Vista Premium, NVIDIA ION asigura, cu suport grafic deplin, accesul la fisiere video complexe.

Acer AspireRevo este, de asemenea, disponibil intr-un pachet care contine un controller de jocuri cu senzori de miscare 3D oferind numeroase functionalitati. In afara de posibilitatea folosirii ca dispozitiv de indicare (maus aerian) sau telecomanda pentru centrul media, controllerul se transforma in 3 scenarii principale diferite de joc, devenind pe rand dispozitiv de control al unui avion / unei masini de curse, racheta de tenis / bata de baseball sau dispozitiv de tragere cu tragaci incorporat. Dispozitivul este foarte sofisticat si nu doar tine evidenta scorului pe durata jocului, dar si sesizeaza si memoreaza cele mai fine miscari ale utilizatorului.



Dotat cu o mare diversitate de conectori, AspireRevo poate fi conectat cu usurinta la o mare varietate de dispozitive. Conectarea la retea wireless or Gigabyte Ethernet 802.11b/g (si /Draft-N pe anumite modele) garanteaza o conectare ultrarapida la reteaua locala, in timp ce portalul HDMI permite o reproducere veritabila a continutului video Full HD.

Pe langa faptul ca e echipat cu procesorul Intel Atom 230 si NVIDIA ION GPU, AspireRevo este dotat cu o selectie de hard-disk-uri Serial ATA Hard Drive sau Solid State Drive si pana la 4GB de memorie DDR2 care permite performanta rapida fara probleme pentru cea mai frecvent utilizata gama de aplicatii. Un slot Mini PCI Express ofera posibilitatea de a extinde capacitatea de memorie pentru a asigura spatiul necesar pentru fisierele multimedia in continua crestere.

AspireRevo este un nettop care combina capacitatea avansata si consumul redus de energie, si satisface cerintele din liniile directoare Energy Star 5.0.

Noile sisteme Aspire Revo vor fi comercializate incepand cu 15 Iunie prin partenerii ELKOTech Romania, cu preturi pornind de la 299 euro + tva.

Nou monitor profesional de la EIZO

Compania EIZO, renumita pentru monitoarele lor profesionale de foarte buna calitate au prezentat un nou model cu o diagonala de 23 de inci.
FlexScan EV2333W-H pe numele lui, are intre specificatii o rezolutie Full HD (1920x1080), conectare DisplayPort si DVI cu HDCP plus clasicul VGA.

Contrastul este de 3000:1, 300 cd/m2 luminozitate si timpul de raspuns de 7 milisecunde, si ceea ce-l face sa se remarce este integrarea unui senzor infrarosu, care opreste ecranul in cazul in care nu mai lucreza nimeni la el, sau ajusteaza luminozitatea lui in timp real, in functie de conditiile de mediu.
Produsul va fi comercializat incepand cu luna Iulie, la un pret de 560 de dolari americani.