joi, 16 iunie 2011

Tinta atacurilor hackerilor: Strangerea de informatii

Scopul atacurile care au avut ca tinta companii internationale cu baze mari de date ale clientilor este de a insuma cat mai multe date despre utilizatori din intreaga lume, pentru a putea lansa atacuri din ce in ce mai elaborate catre oricine este expus, potrivit unui comunicat BitDefender.

Tinta atacurilor hackerilor: Strangerea de informatii

„Nu trecuse nicio zi de la atacul asupra Sony, ca acelasi grup de hackeri a atacat reteaua de siguranta a lui Nintendo, un alt producator de jocuri de talie mondiala. In ciuda faptului ca, de aceasta data, pare ca atacatorii nu au furat niciun nume, adresa, data de nastere, e-mailuri, numere de telefon sau parole, ca in cazul Sony sau a multor altor companii din ultimele luni, putem sa deducem totusi existenta unui tipar de actiuni dintr-o strategie care are ca ultim scop furtul unei cantitati cat mai mari de date confidentiale din servere care nu sunt protejate”, este de parere Catalin Cosoi, Seful Laboratorului de amenintari online al BitDefender.


Totusi, cel mai important aspect care rezulta din aceste doua atacuri, mentionate anterior nu se refera la motivatia castigului financiar.

Conform hackerilor, adevarata motivatie a fost aceea de a scoate in evidenta faptul ca securitatea serverelor ar trebui sa fie luata in serios nu doar de catre megacorporatii, ci si de catre organizatii care trebuie sa pazeasca infrastructura tarii si a internetului, precum FBI, care nu au acordat foarte mare atentie la securizarea unor parole.