vineri, 27 noiembrie 2009

ErgoMotion Mouse, construit in colaborare cu medici chirurgi

ErgoMotion Mouse doreste sa redefineasca standardele de constructie ergonomica pentru perifericele PC.

Acesta este de fapt si obiectivul principal in crearea produselor Smartfish, declara Dr. Jack Atzmon, CEO al companiei.

ErgoMotion Mouse a fost creat in colaborare cu medici de la Spitalul de Chirurgie Speciala din New York, pentru a proteja inchietura mainii si a preveni aparitia durerilor generate de folosirea mai indelungata a unui mouse, afectiune cunoscuta ca Repetitive Stress Injury (RSI).

Acest mouse are o baza pe care se poate roti si pivota in jurul unui punct central, dupa pozitia naturala a mainii, preluand astfel stresul de miscare de pe articulatia oaselor carpiene. Astfel, inchietura mainii beneficiaza de un grad sporit de confort in timpul folosirii mouseului, dar si de o mai buna circulatie a sangelui.

Senzorul mouseului este unul laser, iar designul sau este simetric, putand fi folosit fara probleme atat de dreptaci cat si de stangaci. Se conecteaza la orice PC sau Mac, fara a necesita vreun soft de instalare, doar cu ajutorul unui dongle USB de 2.4 GHz, de dimensiuni foarte reduse.

Acest mouse a primit deja premiul CES Innovation Award, care va fi decernat constructorilor sai in cadrul targului CES (Consumer Electronics Show), din ianuarie 2010.

Pretul lui ErgoMotion Mouse este de 50 $, iar momentan nu poate fi cumparat decat de pe siteul companiei producatoare Smartfish, unde apare si o tastatura construita pe aceleasi principii, disponibila din Martie 2010.