miercuri, 10 martie 2010

Ruter cu transmitere de 322 de terabiti pe secunda

Cisco a creat un ruter de 12 ori mai puternic decat aparatele concurente, facand posibila, spre exemplu, descarcarea prin Internet, intr-o secunda, a intregii biblioteci a Congresului SUA, a anuntat, marti, grupul american.


"Acest nou dispozitiv, CRS-3, va reprezenta o baza pentru Internetul de noua generatie si va duce la o crestere extraordinara a vitezei transmisiilor video, a serviciilor online si a celor prin echipamente portabile", potrivit companiei.

Cisco a mentinut suspansul anuntului, promitand anterior jurnalistilor si analistilor ca va prezenta o inovatie care va schimba Internetul pentru totdeauna, precum si impactul acestuia asupra consumatorilor, afacerilor si guvernelor.

CRS-3 are o capacitate de transmitere de 322 de terabiti pe secunda (322.000 de miliarde biti/secunda). Altfel spus, acest ruter are capacitatea de a permite intregii populatii chineze, inclusiv copiii, sa participe simultan la videoconferinte.

Cisco a precizat ca operatorul de telefonie AT&T a testat deja aparatul, care costa 90.000 de dolari, in cadrul unei conexiuni centrale experimentale de telecomunicatii, de 100 de gigabiti, intre New-Orleans si Miami. Acest tip de conexiune este elementul central al unei retele de telecomunicatii care permite interconenctarea unor retele mai mici.

Initiativa Cisco vine la o luna dupa ce Google a anuntat intentia de a deveni "pionier" in domeniul accesului la Internet de mare viteza prin instalarea, lunile viitoare, a unor retele de o suta de ori mai rapide decat cele disponibile in prezent pentru majoritatea americanilor.

Sursa: Hit.ro

S-a descoperit inca o bucata din Marele Zid Chinezesc

Arheologii au descoperit o noua portiune din Marele Zid Chinezesc. Aproximativ 30 de km din zidul descoperit recent sunt inca intr-o stare foarte buna. Arheologii chinezi au identificat o noua portiune, de 137 de kilometri, din Marele Zid Chinezesc, situata in centrul Provinciei Henan, 30 de kilometri din aceasta fiind inca intregi, informeaza agentia chineza Xinhua."Structura a fost construita nu mai tarziu de anul 221 inainte de Hristos, in a doua perioada a dinastiei Zhou", a declarat purtatorul de cuvant al Biroului Cultural din Provincia Henan, Sun Yingmin. Acesta a mai adaugat ca s-au mai facut descoperiri ale unor ramasite din Marele Zid Chinezesc, sporadic, dar ca portiunea descoperita acum aparea doar in scriptele istorice.

Sapaturile care au dus la aceasta descoperire au inceput in 2008.

Marele Zid Chinezesc are aproximativ 6.000 de kilometri si a fost construit cu scopul de a apara granita imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei.

Sursa: Hit.ro