vineri, 6 noiembrie 2009

Probleme de productie pentru ATI-AMD

Desi AMD lanseaza foarte multe produse in ultima perioada, intre care amintim seria de placi video 5800 si noile platforme anuntate de noi ieri, surse din industrie declara ca acestia au probleme nu de fiabilitate sau legate de tehnologii invechite ci probleme de disponibilitate a unor chipuri grafice.


Problemele sunt legate de seriile HD 4000 si HD 5000 si ele sunt rezultatul mai multor factori, daca la seria 5000 obstacolul este imposibilitatea de a produce mai mult din cauza procesului tehnologic nou, de 40nm, la seria anterioara cauza este chiar trecerea la noul proces de productie, pentru ca toate resursele s-au indreptat catre seria mai noua.


Prin urmare, producatorii de calculatoare ce se folosesc de produsele concurentilor companiei Intel au fost nevoiti sa isi amane livrarile cu pana la doua luni, si problemele care risca sa apara sunt destul de insemnate, multe companii, inclusiv Apple (la noile modele iMac) urmau sa lanseze noi produse bazate pe ultimele chipuri grafice de la ATI-AMD.

Noul telefon G-Shock de la Casio: G'zOne Brigade

Dupa sute, poate chiar mii de modele deja de ceasuri in seria G-Shock rezistente la lovituri, apa si praf, cei de la Casio par din ce in ce mai hotarati sa isi foloseasca expertiza castigata in constructia unor astfel de ceasuri si pentru telefoane mobile.

Asfel, zilele trecute a fost prezentat in avanpremiera la New York Casio G'zOne Brigade, un smartphone ultra-rezistent. Acesta intruneste toate standardele MIL-STD-810F pentru rezistenta la apa, vibratii, praf si alte conditii naturale extreme.

Brigade are doua displayuri si doua tastaturi: un display monocrom si o tastatura alfanumerica pe partea exterioara pentru functiile de baza ale unui telefon mobil, dar si un display color de mai mari dimensiuni si o tastatura full QWERTY cu tasta dedicata pentru a intra direct in mesaje, atunci cand telefonul este deschis in modul landscape.

Desi etans, telefonul dispune si de un difuzor ce asigura functia de speaker. Camera lui G'zOne Brigade este una de 3.2MP, cu autofocus si flash LED. Nu a fost precizata capacitatea memoriei interne a lui Brigade, dar se stie ca va dispune de un slot pentru card microSD.

Telefonul foloseste un document viewer propriu pentr a citi text, imagini si e-mailuri.

Deocamdata nu sunt cunoscute data de lansare oficiala si pretul acestui telefon.