miercuri, 18 noiembrie 2009

Kick-Ass


Acest film este o adaptare a violentelor benzi desenate create de Mark Miller, despre oameni obisnuiti care vor sa fie super-eroi. Regizat de Matthew Vaughn, Kick-Ass spune povestea unui adolescent care, intr-o zi aleatorie si pe nepusa masa, iese din casa, cu o masca pe fata si o bata de baseball in mana, si se pune pe ciomagit criminalitatea, chiar daca nu are absolut nicio putere supraumana. Nu lipseste din acest film cu super-eroi mai putin obisnuit nici romanta dintre justitiarul nostru si o pustioaica in pericol. Filmul ne mai prezinta un fost politist atat de "inciudat" pe imperiul interlop al drogurilor, incat isi antreneaza fiica pentru a fi la randul ei un justitiar perfect....

UMA-ISO, rack de hard care monteaza singur imaginile ISO

Daca aveti giga peste giga de jocuri si aplicatii in PC, sub forma de imagini ISO ale CD/DVD-urilor originale, si vreti sa le depozitati intr-o formula care sa va permita a le refolosi mai tarziu cat mai usor posibil, UMA-ISO ar pute fi gadgetul perfect pentru voi.

Este produsul unei companii japoneze numita Umazone, seamana cu orice rack HDD obisnuit, de 2.5 inci, dar mai are si cativa asi in maneca. Are un mic display si, pe lateral, o rotita, cu ajutorul carora se poate naviga printre imaginile ISO CD sau DVD stocate pe hard, pentru a o alege pe cea dorita.

Odata aleasa o imagine, aceasta este automat montata, iar UMA-ISO va fi vazut ca un CD/DVD player extern obisnuit de orice PC la care va fi conectat ulterior.

Pentru ca toate acele imagini trebuie sa si ajunga cumva pe hardul gazduit de UMA-ISO, rackul are conexiune USB 2.0 si eSATA si poate fi setat sa fie folosit ca orice alt hard extern.

Este compatibil cu Windows XP, Vista si 7 si costa in jur de 112$, fara un hard propriu inauntru.