miercuri, 22 aprilie 2009

Microsoft deja lucreaza la Windows 8

Un anunt facut chiar de Microsoft pe site-ul lor de joburi arata ca ei lucreaza deja la succesorul lui Windows 7, pe care deocamdata il vom denumi Windows 8.

Postul publicat de cei de la compania Americana precizeaza ca se cauta “un inginer de software, care sa lucreze pentru proiecte de genul Windows 7, la elemente de genul suport pentru clustere si la reconstructia “nucleului” sistemul de operare, si ca in curand vor face imbunatatiri mari la Windows 8”.
Deocamdata nu sunt cunoscute foarte multe informatii, insa totusi ne punem intrebarea de ce s-au apucat asa de repede de succesorul lui Windows 7, poate ca si acesta va avea soarta lui Vista?

Noi procesoare pentru notebook de la Intel, cu 4 nuclee

Cateva informatii au "rasuflat de la Intel, si ele se leaga de cateva noi procesoare ce urmeaza sa fie lansate, adresate notebookurilor.
Interesant este ca noile modele sunt bazate pe proaspat lansatele Nehalem ( Core i7) si toate sunt adresate expres segmentului high-end.

Primele procesoare vor avea patru nuclee si vor purta denumirile de Core 2 Quad P1, Core 2 Quad P2 si Core 2 Extreme XE, cu preturile de 364, 546 si 1054 de dolari americani.
La fel ca toate procesoarele Nehalem, si acestea vor avea functia de Hyper Threading activate ( sistemul de operare va vedea dublul nucleelor fizice), functia priin care nucleele sunt oprite pentru a micsora consumul de energie.
Consumul de current va fi de 35W si platformele cu care vor veni nu vor avea grafica integrata, iar data estimata de punere in vanzare este in cursul acestei very.

Terminator Salvation - jocul video apare in mai, trailer nou

Warner Bros. Interactive Entertainment pregateste pentru lansare jocul de actiune Terminator Salvation, creat pe baza filmului omonim. Jucatorii vor intra in rolul lui John Connor (interpretat in film de Christian Bale), un soldat din randurile Rezistentei care lupta impotriva fortelor mult superioare ale Skynet. WBIE a lansat si un nou video demonstrativ, in care puteti vedea jocul in actiune. Mai jos aveti la dispozitie si o galerie de imagini din joc.

Terminator Salvation The Game va fi un shooter cu perspectiva la persoana a treia, iar inamicii intalniti vor fi atat roboti din film, cat si unitati create special pentru joc. Evenimentele din shooter-ul Terminator Salvation au loc cu doi ani inainte de actiunea filmului, intr-un Los Angeles post apocaliptic.

Jucatorii vor avea la dispozitie atat armament "clasic" - mitraliere, shotgun, tunuri, grenade, lansatoare de rachete, cat si un tanc Skynet care trage cu plasma. Totusi, surprinzator pentru jocul video oficial al filmului, Christian Bale a refuzat sa isi imprumute vocea si imaginea personajului din joc.

Terminator Salvation The Game va fi lansat in variante PC, PLAYSTATION 3 si Xbox 360 pe 29 mai 2009 in Europa, iar in S.U.A. pe 19 mai.

Sursa: Warner Bros. Interactive Entertainment / HIT.ro

Tekken 6 se lanseaza in toamna - trailer nou

Namco Bandai a oferit publicitatii un nou trailer din Tekken 6, joc "cu batai" care urmeaza sa apara in toamna lui 2009 in format PS3 si Xbox 360. Puteti vedea si numeroase imagini din joc in galeria articolului.

Producatorii lui Tekken 6 promit grafica HD la 60 FPS, moduri de joc online si cea mai mare selectie de personaje din toate jocurile Tekken de pana acum - peste 40 de luptatori, dintre care 34 de personaje binecunoscute fanilor seriei, printre care se numara Jin, Heihachi si Kazuya.

In Tekken 6, personajele vor putea fi definite de jucatori, care pot alege dintr-o mare gama de haine, tatuaje, accesorii, frizuri si altele. In plus, arenele de lupta vor fi interactive si anumite elemente din decor vor putea fi distruse (producatorii mentioneaza ca prabusirea unui elicopter de atac in timpul unei lupte sau exploziile masinilor din jur vor modifica drastic peisajul).

Primul joc Tekken a fost lansat in variante arcade in 1994 si in format PlayStation in 1995.

Sursa: Namco Bandai / HIT.ro

Avocatul lui Gigi Becali: "Depunem plângere la CEDO!"

Avocaţii lui Gigi Becali, Cătălin Dancu şi Gheorghe Mateuţ, vor elabora, săptămâna viitoare, varianta finală a plângerii împotriva statului român, pe care o vor depune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Libertatea vă prezintă un interviu cu unul dintre cei care au orchestrat eliberarea din arest preventiv a patronului echipei Steaua Bucureşti.

Libertatea: Aţi redus motoarele?
Cătălin Dancu: Nicidecum, cine şi-a închipuit asta s-a înşelat.Peste şase zile, noi, avocaţii Dancu şi Mateuţ, avem forma definitivă a plângerii la CEDO împotriva României pentru abuzurile care s-au făcut în dosarul lui Gigi Becali.

Cătălin Dancu

De ce abia săptămâna viitoare?
Este aşteptat răspunsul Consiliului Superior al Magistraturii cerut de comisia senatorială, care a analizat, la solicitarea noastră, cazul Becali. Dacă acesta nu vine într- o săptămână, înseamnă că se încearcă tergiversarea cauzei, iar noi ne vom prezenta la CEDO, unde vom cere admiterea acţiunii în regim de urgenţă.

Cu dosarul în sine ce se mai întâmplă?
Aici, în ţară, vom intensifica presiunile legale pentru arestarea adevăraţilor vinovaţi. Cauza nu va fi corectă până când cei trei hoţi ai maşinii nu vor fi arestaţi şi judecaţi. În situaţia în care nu se va lua această măsură, considerăm că autorităţile sunt complici ai infractorilor.

Am văzut că în dosar au apărut, de-a lungul timpului, şi alţi avocaţi. Cine l-a scos, de fapt, din arest, pe Gigi Becali?
Gheorghe Mateuţ şi Cătălin Dancu au fost singurii reprezentanţi legali ai lui Gigi Becali. A mai fost un avocat, Cezar Bivolaru, care s-a cam suprapus însă cu noi la depunerea unor cereri. Celelalte persoane care şi-au arogat anumite merite ale eliberării lui Gigi nu au nici cea mai mică legătură cu dosarul. Mariana Ştefan, care apărea la televizor ca susţinător al lui Gigi, mai mult ca sigur a fost “împinsă” de şeful ei, Corneliu Vadim Tudor, în scop electoral. Aurelian Pavelescu, la fel, care nu pierde nici o ocazie să se lege de vreun dosar celebru, numai ca să se facă remarcat.

De două ori pe săptămână, mă-nţelegi?

De acum şi până când dosarul în care e acuzat de lipsire de libertate în cazul furtului bolidului său din Pipera va fi soluţionat, miliardarul Gigi Becali îşi va face programul după cel al poliţiştilor. Cel puţin de două ori pe săptămână, atunci când latifundiarul va trebui să meargă la IPJ Ilfov pentru a sta de vorbă cu ofiţerii de la Judiciar.

Gigi s-a plâns ziariştilor că îi este teamă de o înscenare şi, de aceea,w vrea ca în preajma lui să stea tot timpul cineva

Elegant, într-un costum negru, cămaşă cu guler alb şi butoni cu diamante, Gigi Becali a ajuns la poliţie la 11.30, chiar la bordul Mercedesului care i-a fost furat în luna ianuarie. Serios, fără a schiţa nici măcar un zâmbet, miliardarul a stat timp de 20 de minute de vorbă cu jurnaliştii.

Gigi a venit foarte elegant la întâlnirea cu poliţiştii. El purta o cămaşă albă închisă la mâneci cu butoni cu diamante. La mâna stângă avea un ceas placat cu aur

Nu are voie să-şi schimbe domiciliul

“Nu pot să fiu vesel pentru că trebuie să vin aici de două ori pe săptămână. Nu sunt nici pe departe pericol public din moment ce am primit atâtea distincţii de la preoţi, am stat o noapte întreagă la masă cu preşedintele şi cu alte personalităţi”, a spus cu amărăciune omul de afaceri.

Patronul Stelei a coborât din Mercedesul care i-a provocat atâtea neplăceri

La întâlnirea cu poliţiştii, latifundiarului i s-a spus să nu părăsească judeţul Ilfov şi Bucureştiul fără încuviinţarea instanţei, să nu ia legătura cu celelalte părţi implicate în dosar, să nu-şi schimbe domiciliul şi să se prezinte la poliţie ori de câte ori i se va cere.

În perioada în care se află în libertate, miliardarul se teme de înscenări. Becali a declarat că ar vrea ca, în preajma lui, să stea tot timpul o persoană, astfel încât hoţii sau acoliţii lor să nu se poată apropia de el.

Zmărăndescu este acuzat că i-a bătut pe cei care i-au furat maşina lui Becali

Zmărăndescu rămâne în spatele gratiilor

Luptătorul K1 Cătălin Zmărăndescu va rămâne în continuare în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au respins ieri cererea prin care sportivul solicita eliberarea din arest, fiind nemulţumit de faptul că el nu a fost adus în faţa magistraţilor atunci când a atacat cu recurs decizia de arestare.

Cătălin Zmărăndescu este acuzat că i-ar fi bătut şi i-ar fi sechestrat pe cei trei bărbaţi care, la finele lunii ianuarie, au furat maşina afaceristului Gigi Becali.