miercuri, 30 mai 2012

AMD incepe productia CPU-urilor FX(2) in trimestrul urmator


AMD lucreaza la linia de productie pentru a doua generatie de procesoare FX, ce folosesc arhitectura "Piledriver". Printre noile beneficii se numara performanta mai buna si consum mai redus de energie.
La numai o saptamana dupa ce AMD a prezentat seria Trinity APU ce foloseste aceeasi arhitectura, compania pregateste inceperea productiei pentru a doua generatie FX, cu performanta imbunatatita cu 10% si consum energetic redus cu pana la 24%, scrie HardwareZone.
AMD incepe productia CPU-urilor FX in trimestrul urmator
Noile CPU-uri AMD FX, nume de cod "Vishera", vor fi compatibile cu placi de baza Socket AM3+. Procesoarele vor avea pana la 4 module Piledriver, cu un total de 8 nuclee X86, alaturi de memory controller dual-channel DDR3.
Platformele ce vor folosi noile procesoare AMD au fost mentionate pana acum sub numele de cod "Volan" si "Scorprius Refresh".
AMD incepe productia CPU-urilor FX in trimestrul urmator

Fedora 17, lansat - un salt semnificativ in evolutia Linux

Noua versiune Fedora 17, sistem de operare open source bazat pe Red Hat Linux, ofera cateva imbunatatiri foarte importante ce reprezinta un salt semnificativ in evolutia Linux.
Distributia de Linux cunoscuta in trecut si sub numele de Fedora Core include compatibilitate cu tehnologii open cloud si open virtualization, alaturi de imbunatari legate de rularea aplicatiilor, scrie ZDNet.
Fedora 17, lansat - un salt semnificativ in evolutia Linux
Fedora 17, sponsorizat de Red Hat, include cea mai noua versiune a platformei cloud open source OpenStack, nume de cod "Essex", alaturi de platforma oVirt pentru managementul open virtualization, bazat pe KVM.
Cea mai noua versiune Fedora include si JBoss Application Server 7, pre-release al Juno Eclipse SDK. Celelalte imbunatatiri vizeaza Cluster stack pentru load balancing si compatibilitate cu Gnome 3.4 desktop.

Acestea ar putea fi primele fotografii cu iPhone 5

Carcasa noului iPhone a ajuns online in cateva poze care confirma zvonurile cu privire la un ecran mai mare. Acestea ar putea fi primele fotografii cu urmatorul iPhone, dar nimic nu este cu adevarat sigur pana la anuntul Apple.
Speculatiile despre un ecran de 4 inci, fata de 3,5 inci - marimea preferata de Apple pana acum, par sa fie confirmate de poze. Fara sa aiba o latime mai mare, noul iPhone este mai lung, permitand cresterea rezolutiei pana la 1136x640, pentru un aspect 16:9 widescreen, scrie 9to5Mac.
Acestea ar putea fi primele fotografii cu urmatorul iPhone
Cea mai importanta diferenta de design pentru noul iPhone tine de carcasa telefonului: spatele este aproape complet metalic. In poze este vizibila si o modificare a designului frontal, in care camera Facetime este situata deasupra difuzorului.
Zvonurile despre un nou tip de conector pentru iPhone par a fi confirmate de poze, in partea de jos a telefonului, vechea mufa a fost inlocuita cu una mult mai mica, ce seamana foarte mult cu un port microUSB.
Acestea ar putea fi primele fotografii cu urmatorul iPhone
Acestea ar putea fi primele fotografii cu urmatorul iPhone

MiniNEWS – 30.05.2012

Actorul din NCIS, Michael Weatherly, va apărea într-unul din primele episoade ale serialului Major Crimes. Acesta va intra în rolul unui escroc ce se dă drept antrenor şi îşi doreşte propria emisiune la televiziunea OWN, cea deţinută de Oprah Winfrey. Serialul are premiera pe data de 13 august.
The Winner Is a primit undă verde din partea NBC-ului. Acesta este un alt concurs de cântat în care soliştii se vor întrece la grămadă cu grupurile, iar şmecheria constă în faptul că, la finalul fiecărei runde, aceştia se pot retrage din concurs în schimbul unei sume de bani. Premiul cel mare e de un milion de dolari. Producătorul concursului este John de Mol, acelaşi om care a creat şi The Voice.
The Sing Off a fost anulat.
HBO va dezvolta un serial despre o echipă de baschet profesionist în care vom vedea tentaţiile la care sunt predispuşi jucătorii acesteia. Bani, sex, putere… Serialul îl va avea drept scenarist pe Jeff Nathanson (Tower Heist), iar producător va fi Gavin Polone (Curb Your Enthusiasm, Zombieland).

Un episod din “Game of Thrones” costă, în medie, 6 milioane de dolari

Serialul fantasy “Game of Thrones” al creatorilor David Benioff şi D.B. Weiss a ajuns la sezonul al doilea şi aduce postului de televiziune HBO un rating bun, fiind unul dintre cele mai apreciate show-uri ale momentului datorită efectelor vizuale spectaculoase, esteticii deosebite, poveştilor captivante şi suspansului pe care îl întreţine.
Întrucât episodul “The Battle of the Blackwater” a conţinut o scenă de luptă impresionantă, care a lăsat impresia că s-au investit milioane de dolari în execuţia ei, jurnaliştii de la E! Online au fost curioşi să afle cât costă în medie un episod din “Game of Thrones” şi au început să sape pentru a afla răspunsul la această întrebare care stătea pe buzele multor fani.
Filmările au loc adeseori în ţări îndepărtate precum Islanda, Irlanda de Nord sau Croaţia, motiv pentru care nu veţi fi şocaţi să aflaţi că un episod costă aproximativ 6 milioane de dolari, cu excepţia episodului-pilot care a scos din buzunarele oficialilor de la HBO nu mai puţin de 10 milioane de dolari.


Dat fiind faptul că şi “Boardwalk Empire” al lui Martin Scorsese necesită cheltuieli aproximative de 5 milioane de dolari pe episod şi a beneficiat de un episod-pilot în care s-au investit 18 milioane de dolari, putem trage concluzia că HBO nu se zgârceşte atunci când vine vorba de serialele care au succes de public.
Într-un interviu pe care l-a acordat jurnaliştilor de la Entertainment Weekly, David Benioff a admis că au fost forţaţi să îşi pledeze cauza în faţa şefilor postului de televiziune HBO şi să ceară mai mulţi bani decât le fuseseră alocaţi iniţial pentru episodul “The Battle of the Blackwater”, dar i-au convins pe cei responsabili de producţie să bage adânc mâna în conturi şi rezultatele au fost pe măsura efortului financiar.
Premiat la Emmy şi la Golden Globe datorită actorului Peter Dinklage, care îl portretizează pe Tyrion Lannister, “Urzeala tronurilor” i-a mai avut în distribuţie pe Lena Headey, Sean Bean, Maisie Williams, Kit Harington, Nikolaj Coster-Waldau, Jason Momoa, Michelle Fairley şi Emilia Clarke.