duminică, 7 martie 2010

Irssi On Kubuntu 9.10


Da si dupa cum vedeti mi se pare cel mai bun client de irc pentru linux il recomand la toata lumea.

Atenţie, cetăţeni turmentaţi! - avertizează câteva indicatoare de circulaţie, în Arad


Pe marginea mai multor drumuri din oraşul arădean Pecica, în zone din apropierea unor baruri şi restaurante, autorităţile locale au amplasat indicatoare de circulaţie cu mesajul "Cetăţeni turmentaţi", avertizând astfel şoferii că le pot apărea în cale persoane aflate sub influenţa alcoolului.


Ineditele semnele de circulaţie sunt sub formă triunghiulară şi înfăţişează o persoană târâindu-se cu o sticlă într-o mână, sub care este scris mesajul "Cetăţeni turmentaţi". Cele zece semne de circulaţie de acest fel din Pecica respectă elementele unei avertizări rutiere şi au fost montate în apropierea unităţilor în care se servesc băuturi alcoolice.

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a declarat că ideea i-a venit după ce a vizitat o localitate din Germania unde erau amplasate astfel de indicatoare. "În ultima vreme, pe raza oraşului Pecica am avut câteva accidente de circulaţie care s-au soldat, în unele cazuri, chiar şi cu persoane decedate. Ne-am gândit la diferite variante prin care putem stopa acest fenomen şi am stabilit ca primul pas să fie montarea acestor semne de circulaţie. Eu, ca şi conducător auto, încerc să devin mai atent, gândindu-mă că în acea zonă se află un local, un bar", a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica. Întrebat dacă, având în vedere că oraşul se află aproape de graniţa cu Ungaria, nu ar fi fost bine ca inscripţia să fie bilingvă, primarul a răspuns: "Cetăţeanul turmentat, culcat la pământ, este foarte expresiv, astfel că nu s-ar impune ca aceste semne de circulaţie să fie bilingve".

O parte dintre locuitorii oraşului spun după montarea indicatoarelor cu mesajul "Cetăţeni turmentaţi" au început să se facă multe glume pe acest subiect. "Lumea se distrează cum ies oamenii în patru labe din birturi. Avem şi noi ceva ieşit din comun. Măcar aceste table, dacă nu altceva. Cred că numai la noi este aşa ceva", a spus o localnică din Pecica. Un şofer a spus că prezenţa acestor indicatoare este ciudată şi că, în opinia sa, nu are niciun efect. "Când văd semne din astea în România mă doare capul. Au fost puse degeaba", a spus un şofer din Pecica.

Oraşul Pecica este situat pe DN 7 Arad - Nădlac, la aproximativ 20 de kilometri de graniţa cu Ungaria, fiind tranzitat de cei care folosesc punctul de trecere a frontierei Nădlac.

Asus lanseaza Eee Box cu USB 3.0

Cu ocazia expozitiei de profil CeBIT compania Asus a mai prezentat un model foarte interesant de calculator de tip All in One si spunem foarte interesant pentru ca are o dimensiune foarte mica si caracteristici tehnice corespunzatoare unui calculator “mare”.



EeeBox EB1501U este construit in jurul tehnologiei Nvidia ION – care-i asigura performante grafice destul de bune pentru dimensiunea sa, si ceea ce-l face remarcat este suportul pentru USB 3.0, iar in configuratia sa putem sa mentionam: hard-disc de 320 de GB, DVD-Writer, Wireless LAN 802.11b/g/n si procesor Intel ATOM 330 (dual-nucleu).

Conturile World of Warcraft amenintate de un troian ce intruchipeaza Wowmatrix

BitDefender a identificat un nou troian care este folosit pentru a fura valorile virtuale din conturile jucatorilor de World of Warcraft care sunt protejati prin sistemul de autentificare Blizzard Battle.net, sistem despre care se credea ca este foarte sigur.



Sistemul de autentificare este un dispozitiv electronic de securizare care genereaza un numar de autentificare unic (o insiruire de 6 numere) care este folosit impreuna cu username-ul si parola pentru a accesa contul utilizatorului. Sirul este legat matematic cu un numar serial unic desemnat fiecarui sistem de autentificare astfel incat serverele Battle.net pot verifica daca un anumit cod a fost emis de catre un anumit generator.

Aceasta metoda trebuia sa fie mai sigura decat autentificarea pe baza de parola, deoarece cel care ataca are nevoie atat de combinatia username-parola cat si de un token valid pentru a se loga si bineinteles, token-ul era accesibil numai persoanei care detine generatorul de numere.

In cele din urma, s-a gasit un mod de a fura si folosi acest numar si este foarte simplu prin convingerea utilizatorilor de World of Warcraft sa instaleze o copie Wowmatrix care vine cu un troian (Wowmatrix este un instrument de actualizare automat popular pentru extensii World of Warcraft).

Odata instalat, Trojan.PWS.WOW.NGT modifica imaginea din memorie a executabilului jocului World of Warcraft si fura un token valid care este trimis catre serverul controlat de atacator impreuna cu informatia despre calculatorul victimei. Fisierul executabil al jocului este modificat inainte de a incerca sa se conecteze folosind tokenul.

Atacatorul este acum in posesia unui numar activ si nefolosit de care se va folosi pentru conectare si prin intermediul caruia poate curata contul victimei de bunurile virtuale, prin simpla metoda de vanzare a acestora si prin trimiterea lor catre contul controlat de atacator sub forma de “cadou” de la un jucator la altul.

"Nu numai comunitatea jucatorilor de World of Warcraft este in pericol, dar si alti utilizatori, deoarece exista multe alte metode de autentificare. Putem fi martorii unui potentiale actiuni mai mari” a spus Viorel Canja, Head of BitDefender Labs.