luni, 8 martie 2010

GeForce GTX 480 este mai rapida decat Radeon 5870

Nvidia GTX 480 a primit in aceste zile cateva teste “oficiale” care o situeaza aparent cel putin deasupra versiunii similare de la ATI Radeon – 5870.

Testul sintetic a fost realizat pe Uniengine, un motor 3D care suporta DirectX 11,( OpenGL 3.2 ), iar produsul de la Nvidia pare a se descurca mai bine decat cel de la ATI cand vine vorba de un lucru in conditii de incarcare mai mari (40 de cadre pe secunda versus doar 20 pentru ATI).

Pentru moment se pare ca Nvidia vor avea succes cu acest nou model, compania asteptandu-se sa comercializeze intr-o singura zi toate modelele de GTX 480 ( incepand cu 26 Martie) ajutata fiind de exemplu si de performantele in lucrul cu OpenCL si CUDA sau PhysX, cu toate ca pretul de comercializare este estimat in jurul sumei de 680 de dolari americani.

Serverele DRM Ubisoft au fost atacate

Ubisoft a declarat ca problemele DRM (Digital Rights Management) intampinate ieri de jucatorii de Assassin's Creed II, varianta PC, si Silent Hunter 5 au fost cauzate de "un atac asupra serverelor". Prin urmare, unii jucatori nu au putut sa se conecteze la server intre 14:30 si 21:00 CET.

"Ne cerem scuze tuturor acelora care nu au putut juca ieri Assassin's Creed II si Silent Hunter 5”, a declarat Ubisoft. "95% dintre jucatori nu au fost afectati, insa un grup mic de jucatori care incercau sa porneasca o sesiune de joc au primit intr-adevar erori de tip "denial of serice". Niciun jucator cu sesiune de joc deschisa deja in timpul atacului nu a fost afectat. De asemenea, confirmam ca, in acest moment, nu exista nicio varianta cracked valida pentru Silent Hunter 5 si Assassin's Creed II".

Assassin's Creed II a fost lansat deja in Europa, iar Silent Hunter 5 este creat, in buna traditie a seriei, de catre Ubisoft Romania (unul dintre putinele, daca nu singurul joc de talie internationala creat la noi in tara).