joi, 17 mai 2012

Windows 8 - noi configurari multi-monitor

Dupa ce Windows 8 Consumer Preview a dezamagit la capitolul configurari multi-monitor, versiunea Release Preview, ce va fi lansata la inceputul lunii iunie, aduce imbunatatiri substantiale pentru cei ce lucreaza cu mai mult de un monitor.
"Hot corners", colturile ecranului care deschid Start Screen, Charms bar si interfata Metro erau prezente doar la display-ul principal in versiunea beta Windows 8, dar problema a fost rezolvata pentru Windows 8 Release Preview, scrie ExtremeTech.
Windows 8 - noi configurari multi-monitor
Marginile ecranului dintre doua monitoare vor avea mini "hot corners", lucru ce imbunatateste si lucrul la margine fara riscul de pierdere a cursorului care trece pe alt monitor.
Aplicatiile Metro pot fi mutate de pe un monitor pe altul, iar Windows 8 va tine minte ultima pozitia a acestora la urmatoarea deschidere a sistemului de operare.

LG prezintă Optimus UI 3.0, noua interfaţă pentru Android

LG a anunţat versiunea 3.0 a interfeţei Optimus UI, destinată telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.
LG prezintă Optimus UI 3.0, noua interfaţă pentru Android
Recomandată prin simplitate şi un design mai discret decât versiunile anterioare, noua interfaţă pentru telefoane LG emană prospeţime şi încearcă să atragă prin câteva funcţii noi:
  • Un nou sistem Pattern Lock, ce permite utilizatorilor că seteze cea mai utilizată funcţie a telefonului, spre exemplu camera foto, pentru a fi deschisă automat după deblocarea ecranului.
  • Posibilitatea de a debloca telefonul cu un gest slide, aplicat oriunde pe suprafaţa ecranului.
  • Sistemul Voice Shutter, ce permite obţinerea de poze activând obturatorul cu propria voce.
  • O nouă funcţie pentru camera foto, ce permite utilizatorului să aleagă cea mai bună poză cu putinţă, selectând dintr-o colecţie de imagini multiple, obţinute în rafală, înainte şi imediat după declanşarea obturatorului.
  • O funcţie Icon Customizer, ce oferă un nivel adiţional de personalizare, permiţând utilizatorilor să-şi configureze propriile poze ca icon-uri, reprezentând scurtături pentru aplicaţii sau diverse funcţii ale telefonului.
  • Adăugarea categoriei Download în meniu, pentru organizarea mai eficientă a fişierelor descărcate.
LG Optimus UI 3.0
Potrivit CEO-ului LG Mobile, Jong-seok Park, noua interfaţă Optimus UI 3.0 a fost creată pentru a evidenţia produsele LG în faţa alternativelor oferite de concurenţă, dând totodată utilizatorilor senzaţia că au achiziţionat ceva cu totul deosebit. Alături de hardware şi aspectul exterior al carcasei, interfaţa Optimus UI are cu siguranţă un rol important în definirea experienţei LG, chiar dacă unele voci critică noua interfaţă acuzând prea multe asemănări cu alternativa TouchWiz UI a celor de la Samsung.
Primele modele smartphone care primesc interfaţa Optimus UI 3.0 sunt Optimus 4x HD, programat pentru lansare în luna iunie, respectiv Optimus LTE II, aşteptat în Coreea chiar în această săptămână.

După ANONYMOUS, un nou grup de hackeri sperie internetul: "NECUNOSCUŢII"

Noua grupare de hackeri, denumită The Unknowns (Necunoscuţii), a atacat deja site-ul NASA şi cel al armatei americane. 

Hackerii The Unknowns promit că-şi vor folosi cunoştinţele în domeniul informaticii doar în scopuri pozitive. Ei au atacat până acum un centru de cercetare NASA, un centru al armatei americane, site-ul Agenţiei Spaţiale Europene, cel al Marinei Regale Thailandeze şi al Universităţii Harvard.
Hackerii spun că au spart siteurile de mai sus pentru a scoate la iveală breşele lor de securitate, scrie Daily Mail.
La fel ca în cazul românilor din mişcarea ANONYMOUS, hackerii The Unknowns par să fie certaţi cu gramatica.

RunCore InVincible, SSD-ul cu funcţie de autodistrugere

Ai obiceiul sa descarci fişiere .torrent, instalezi programe piratate, sau au ai strâns o colecţie de poze nu chiar "de vacanţă", care te-ar pune într-o situaţie neplăcută dacă ar ajunge pe mâna unor persoane străine? Ei bine cei de la RunCore au găsit o soluţie extremă pentru a scăpa rapid şi definitiv de orice date sensibile, printr-o singură apăsare de buton.
RunCore InVincible - SSD-ul cu funcţie de autodistrugere

RunCore InVincible SSD pare la prima vedere un dispozitiv de stocare solid-state cât se poate de normal, asamblat într-o carcasă metalică de culoare verde. În pachetul cu accesorii găsim însă un accesoriu mai puţin obişnuit, de forma unui cablu prevăzut cu două butoane de culoare roşu şi verde, respectiv adaptor ce se interpune peste conectorul SATA şi cel de alimentare.
În funcţie de situaţia in care ne aflăm, putem opta pentru una dintre cele două metode de eliminare a "dovezilor", ambele capabile să distrugă fără posibilitate de recuperare toate datele stocate pe dispozitivul SSD:
Dacă ştim că avem cel puţin câteva minute la dispoziţie până la sosirea autorităţilor, putem iniţia o operaţiune de ştergere securizată a chip-urilor de memorie flash, apăsând butonul verde. În acest caz, firmware-ul dispozitivului SSD este comandat să şteargă imediat partiţiile de date, după care trece la reiniţializarea chip-urilor de memorie suprascriindu-le cu date generate aleatoriu, distrugând complet datele originale în doar câteva minute.
RunCore InVincible SSD - după apăsarea butonului roşu
A doua metodă este recomandată doar pentru cazuri de forţă majoră, când dorim să distrugem instantaneu datele stocate pe SSD. Apăsarea butonului roşu duce la distrugerea fizică definitivă a chip-urilor de memorie flash, obţinută prin inducerea unui curent electric ce depăşeşte cu mult specificaţiile date de producător, rezultând practic carbonizarea acestora într-un nor de fum toxic. Evident, un asemenea gest disperat presupune renunţarea la garanţia asigurată de producător, după care SSD-ul va fi numai bun de aruncat la gunoi.

 

Lăsând la o parte problemele de etică şi dificultăţile pe care acest produs le-ar putea prezenta autorităţilor aflate în căutarea unor infractori reali, care ar putea fi puşi după gratii de datele aflate pe un astfel de dispozitiv SSD, modul de abordare a celor de la RunCore pentru problema securităţii datelor este fără îndoială unul original şi foarte eficient.
Prevăd totuşi câteva posibile probleme: cineva trebuie să fie în apropiere, pentru a apăsa unul dintre aceste butoane la ivirea primelor semne de pericol. O eventuală alarmă falsă poate fi catastrofică pentru utilizator, deoarece distrugerea datelor chiar este ireversibilă. Cu puţină imaginaţie, cel puţin prima problemă poate fi eliminată, conectând unul din butoanele de autodistrugere astfel încât orice tentativă de pornire a PC-ului de către persoane neavizate să ducă la distrugerea imediată a datelor incriminante, spre exemplu instalând un fals buton Power pe carcasa PC-ului.

Lansare oficiala Samsung Galaxy S III in Romania (preview)

Samsung Romania a prezentat ieri, oficial, noul Galaxy S III, in cadrul unui eveniment la care a fost prezent si HIT.ro. Suntem in masura, astfel, sa va punem fata in fata cu noul terminal de top al sud-coreenilor si sa va prezentam fotografii cu device-ul despre care am avut ocazia sa ne convingem, pe viu, ca merita toata atentia.
In primul rand, vazut live, tinut in mana si testat (sumar, e adevarat), Samsung Galaxy S III este altceva decat lasa sa se inteleaga din fotografiile publicate initial de Samsung. Device-ul arata mai bine in realitate, are un design care, chiar daca nu revolutioneaza in vreun fel, capteaza atentia.
Cu alte cuvinte, S III-ul este mai putin "fotogenic", dar daca il vezi "pe viu", te va impresiona. Finisajul este excelent, dimensiunile smartphone-ului sunt ideale (nu este mai mare decat un SII, per total, dar are ecranul mai generos) si, peste toate acestea, ofera functii pe care niciun alt smartphone de pe piata nu le ofera momentan.
Display
Display-ul ales de Samsung a dus la cateva dispute in presa internationala de specialitate. Unii au afirmat ca tipul de ecran PenTile ales pentru Galaxy S III este intr-un fel "calcaiul lui Ahile" al telefonului pentru ca tehnologia folosita utilizeaza doi subpixeli in loc de trei. Chiar daca va plac cifrele de acest gen (despre care HIT.ro a scris deja), ar trebui sa stiti ca realitatea bate "statisticile" de pe hartie.
Ecranul de 4,8 inci HD sAMOLED (306 ppi) ofera culori vii si vibrante chiar si in lumina naturala.
De asemenea, claritatea ecranului (cu rezolutie de 1280x720 pixeli) este extrem de mare. Orice s-ar spune despre Galaxy S III, ecranul nu este, in niciun caz, punctul slab al smartphone-ului. Pe noi cel putin ne-a convins ca se ridica sau chiar depaseste, in anumite conditii, calitatea oferita de concurenta.
Daca va sperie dimensiunea ecranului (considerat de unii prea mare), implicit a telefonului per total, atunci va putem spune ca device-ul este atat cat trebuie sa fie. Vorbim totusi despre un smartphone pe care ai de gand sa faci o multime de lucruri, de la navigat web, mail sau messenger si pana la scris documente, vizionat filme etc. Dupa ce ne-am "jucat" cu noul Galaxy S III nu putem spune decat ca este un gadget extrem de ergonomic.
Putere de calcul
Galaxy S III are un procesor quad-core, la 1,4 GHz si 1 GB RAM. La asemenea specificatii hardware, ai si asteptari mari. Si, cat am "butonat" S III-ul, ne-am convins ca este un vitezoman.
Aplicatiile se deschid rapid, functia S-Voice (ajutata de o conexiune capabila la internet) se bate de la egal la egal cu Siri, iar navigarea prin meniuri se face fara niciun fel de intermitente.
Desigur, nu avem cum sa dam un verdict clar asupra performantelor hardware ale S III pentru ca timpul de testare a telefonului a fost limitat la durata evenimentului organizat de Samsung. De asemenea, nu vom vorbi nici despre autonomia terminalului, dar ne asteptam la performante multumitoare, avand in vedere ca S III este dotat cu o baterie de 2100 mAh.
In curand, HIT.ro va publica un review detaliat despre cel mai puternic si mai nou terminal al celor de la Samsung, care este disponibil pentru pre-comenzi si va ajunge in magazine la sfarsitul lunii. Pana atunci, va invitam sa va aruncati o privire asupra functiilor Samsung Galaxy S III, prezentate pe larg, in urma cu putin timp, de HIT.ro.

Sursa : www.hit.ro

Cum vrea Microsoft sa schimbe publicitatea TV

Microsoft lucreaza la o metoda inedita de a revolutiona publicitatea TV. Sistemul NUads va folosi senzorii de detectare a miscarii Kinect pentru a lasa telespectatorii sa interactioneze cu reclamele.
Reclamele interactive implica participarea telespectatorilor cu efort minim: o comanda vocala sau un gest simplu cu mana. Folosind comanda vocala "Xbox share", utilizatorul poate publica direct pe Facebook sau Twitter reclamele care ii plac, scrie VentureBeat.
Cum vrea Microsoft sa schimbe publicitatea TV
Cum vrea Microsoft sa schimbe publicitatea TV
Planul Microsoft este de a "urmari" telespectatorii in timp ce ei urmaresc publicitatea TV pentru a colecta date despre reactia acestora la diferite reclame. Informatiile colectate raman private, dar sunt prelucrate pentru a obtine statistici utile firmelor de publicitate.
Kinect NUads ar putea convinge consumatorii de media sa renunte la inregistrarea emisiunilor preferate pentru a le urmari mai tarziu fara reclame si ar putea deveni chiar o sursa de a masura audienta.

Atac DDoS masiv asupra Pirate Bay

Cel mai cunoscut site de torente si, mai nou, linkuri magnet, The Pirate Bay, a fost inaccesibil pentru cei mai multi utilizatori in ultimele 24 ore din cauza unui atac DDoS masiv a carui sursa nu este cunoscuta.
Pe contul de Facebook The Pirate Bay, administratorii site-ului au confirmat atacul si au declarat ca nu stiu sursa acestuia, dar au cateva suspiciuni, scrie ArsTechnica. Site-ul a putut fi accesat doar folosind un proxy, dar reprezentantii acestuia au sfatuit utilizatorii sa astepte pana la rezolvarea problemei.
Atac DDoS masiv asupra Pirate Bay
Atacul DDoS din data de 16 mai 2012 vine la doar o saptamana dupa ce The Pirate Bay a criticat atacurile de acest tip organizate de Anonymous, sustinand ca sunt o forma de cenzura.
Reprezentantii Anonymous au declarat insa pe Twitter ca gruparea de hacktivisti nu este in spatele atacului si ca vor publica informatii odata ce afla mai multe despre incident.

Intel lanseaza generatia a treia de platforme business, Intel Core vPro

Intel Corporation a anuntat disponibilitatea platformelor bazate pe cea de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro pentru companii si sisteme inteligente.
Potrivit unui comunicat de presa al Intel, platformele bazate pe procesoare Intel Core vPro promit solutii de calcul complete si usor de gestionat, care raspund nevoilor de securitate fara a pierde insa flexibilitatea la care se asteapta utilizatorii.
Companiile pot beneficia de cele mai recente platforme cu procesoare Intel Core vPro prin intermediul mai multor dispozitive, cum ar fi sisteme ultrabook, laptopuri, desktop PC-uri, statii de lucru si sisteme all-in-one.
Securitate incorporta
Pentru protectia impotriva furtului de identitate, Intel a introdus Tehnologia Intel Identity Protection, care beneficiaza de tehnologia Intel IPT cu PKI, in procesoarele Intel Core vPro.
Tehnologia ofera un nou nivel de autentificare, incorporat in PC, care permite website-urilor si retelelor companiilor sa valideze faptul ca un utilizator se logheaza de pe un PC de incredere, folosind o cheie privata stocata in firmware-ul PC-ului.
Management de la distanta si automatizare
Gama de procesoare Intel Core vPro include tehnologia Intel Active Management (Intel AMT), pentru a se putea administra de la distanta activitatile de calcul.
Companiile din mai multe domenii pot utiliza Intel AMT pentru a economisi energie, a-si accesa computerele de la distanta si a-si controla inventarele.

Acer anunta noua gama de ultrabook-uri Aspire M5

Acer a anuntat lansarea unei noi game de ultrabook-uri: Acer Aspire M5, in variante de 14 inci si 15 inci. Noile ultrabook-uri Aspire au un design nou si vor folosi procesoare Intel Ivy Bridge.
Primele informatii despre specificatiile noilor ultrabook-uri Aspire M5 nu vizeaza modelul exact al procesorului, dar dezvaluie includerea unor componente ca placa grafica Nvidia GT 640M si 1GB memorie RAM, potrivit SlashGear.
Acer nu a confirmat ce spatiu de stocare vor oferi noile ultrabook-uri Aspire M5, dar cumparatorul va putea alege intre HDD clasic sau SSD. Ambele modele Acer Aspire M5 vor avea o grosime de numai 2 cm, iar cel de 15 inci include si o unitate optica.
Ultrabook-urile Acer au un cadru al ecranului mai subtire, iar ecranul va avea rezolutie de 1366x768 si o carcasa cu finisaj metalic argintiu.
Preturile nu au fost anuntate momentan, dar noile ultrabook-uri Acer Aspire M5 sunt asteptate pe piata incepand cu jumatatea lunii iunie.