marți, 29 septembrie 2009

Preturile Windows 7 OEM, dezvaluite

Preturile pentru variantele OEM ale sistemului de operare Windows 7, care urmeaza sa fie lansat pe 22 octombrie 2009, au devenit publice si sunt semnificativ mai mici decat preturile variantelor retail.

Variantele OEM nu vin in ambalaj, nu au manual si nu ofera asistenta tehnica 24/7. Cu toate acestea, au un mare avantaj: sunt mai ieftine. Newegg a anuntat ca Windows 7 OEM este mai ieftin decat varianta retail cu pana la 50%. Astfel, Home Premium OEM se vinde cu 100 USD, in loc de 200 USD pentru varianta retail. W7 Professional OEM se vinde cu 135 USD, comparativ cu cei 300 USD necesari pentru varianta retail. Nu in ultimul rand, Windows 7 Ultimate OEM costa 175 USD, fata de 320 USD varianta retail.

Windows 7 a creat si creeaza in continuare valuri in lumea IT, in special deoarece Microsoft foloseste o politica agresiva de promovare impotriva concurentei (vezi declaratiile despre W7 vs Linux si atitudinea fata de Google Chrome OS pe piata de netbook-uri).

Aion are doua noi servere europene

NCsoft a anuntat ca a deschis doua noi servere in Europa pentru MMORPG-ul fantasy Aion, lansat oficial in Romania, simultan cu restul Europei, pe 25 septembrie 2009. Producatorii au deschis noile servere pentru a rezolva problemele de aglomerare aparute dupa lansare si, astfel, pentru a evita sa devina victime ale propriului lor succes (Aion s-a vandut in 400.000 de exemplare doar prin precomanda).Cele doua noi servere Aion se adreseaza jucatorilor vorbitori de limba engleza si limba franceza. Astfel, serverul Kahrun ruleaza in engleza, iar Deltras, in franceza.Nici americanii nu au fost uitati: NCsoft a anuntat vineri si doua noi servere pentru SUA: Fregion (coasta de vest), urmat de un alt server pentru coasta de est.Aion este cel mai asteptat MMORPG fantasy din 2009. Jucatorii patrund intr-o lume fantastica, Atreia, creata pe baza motorului grafic CryEngine (folosit in FarCry si, la versiunea a 2-a, in Crysis). Printre noutatile oferite de Aion jucatorilor de MMO-uri se numara bataliile aeriene si modul PvPvE (Player vs Player vs Environment).

Sursa: HIT.ro

Creatorul Counter-Strike lucreaza la un nou joc

Minh Le, cunoscut si sub pseudonimul Gooseman, creatorul Counter-Strike, a anuntat ca lucreaza la un nou First Person Shooter multiplayer, numit Tactical Intervention. Vezi primele imagini din joc in galerie.

Conform IGN, Minh s-a mutat in Coreea de sud in aprilie 2008 si, impreuna cu un om de afaceri care i-a oferit finantare, s-a apucat de lucru la noul joc. Tactical Intervention arata similar cu CS, dar ritmul de joc este mai rapid. "Doresc ca TI sa fie mai rapid, astfel incat jucatorii sa nu mai astepte atat de mult timp intre runde", a declarat Minh. "O runda dureaza in medie doua minute, poate mai putin."Este posibil ca Tactical Intervention sa intre in stadiul beta si chiar si sa fie lansat pana la finele lui 2009.

Sursa: HIT.ro