joi, 20 octombrie 2011

YouTube a fost spart de hackeri


La căutarea „X factor 2011”, YouTube dădea răspuns 500 Internal Server Error . Asta pentru că siteul a fost cel mai probabil spart de hackeri. Totodată, pe pagina cu eroarea trona mesajul „Sorry, something went wrong. A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation. If you see them, show them this information” mesaj urmat de un cod.

YouTube este cel mai mare site de clipuri din lume și aparține, din 2007, companiei Google.

Potrivit Wikipedia, mesajul din eroare ar fi un hoax Google. Această eroare a mai fost văzută sporadic anii trecuți. Nimeni de la Google n-a confirmat însă că ar fi o glumă internă. Compania n-a avut în fapt niciodată o poziție oficială despre acest tip de mesaj. În fapt, Google/Yahoo refuză orice discuție pe tema acestei "erori".

Hackerii au mai spart, duminica trecută, pagina de YouTube a cunoscutei emisiuni pentru copii "Sesame Street", pe care au pus imagini pornografice.

Pagina emisiunii a fost scoasă offline, duminică după-amiază, iar utilizatorii care o accesau erau întâmpinaţi cu un mesaj din partea site-ului YouTube, care spunea că pagina a fost închisă "din cauza unor violări repetate şi grave ale regulilor de funcţionare din comunitatea online.