marți, 14 iunie 2011

Noua camera web de la Logitech filmeaza HD pentru PC si Mac

Logitech a lansat camera web portabila Logitech HD C615 ce realizeaza apeluri video si inregistrari HD din mers, fie ca esti la o petrecere sau intr-o calatorie de afaceri, folosind un PC sau un Mac. Design-ul compact, fold-and-go al camerei, cuplat cu functii de autofocus si posibilitatea de rotatie de 360 grade maresc posibilitatile de captare in format HD.

Camera web are abilitatea de a realiza apeluri video HD la 720p folosind Skype, FaceTime pentru Mac, Logitech Vid HD si Windows Live Messenger, dar si apeluri video pe Yahoo! Messenger, iChat, AOL Instant Messenger (AIM) si alte servicii de mesagerie instant.


HD C615 include si o comanda directa de upload de filme si imagini HD catre Facebook, dar si de fisiere video HD catre YouTube si Twitter. Pentru o flexibilitate sporita, camera web este insotita de un cablu USB de 90 cm cu un extender si dispune de un mic tripod care ajuta la captarea de filme din orice pozitie.

Dispozitivul Logitech dispune de un autofocus integrat, ce asigura claritatea imaginii chiar si la filmarea de prim-planuri si un microfon integrat care reduce la minim zgomotul de fundal care ar putea perturba apelurile video.


Cu noua camera web utilizatorii pot capta imagini de 8 megapixeli (cu ajutorul software-ului), in timp ce tehnologia Logitech Fluid Crystal permite realizarea de filme si imagini clare, pline de culori si sunet bogat in conditii reale de filmare.

Logitech HD Webcam C615 va fi disponibil in Europa incepand cu luna septembrie la un pret recomandat de 79,99 Euro.

Sursa: Logitech

Vara 2011 aduce un nou val de amenintari informatice

BitDefender a identificat o serie de atacuri informatice ale caror tinte predilecte sunt utilizatorii care isi cumpara bilete de pe internet la festivalurile de sezon, la diverse evenimente sportive sau pentru vacantele de vara. Totodata, expertii BitDefender se asteapta ca numarul de inselatorii care folosesc drept momeala vanzarea de bilete la diverse evenimente sa creasca pe perioada verii.

“Pe langa vechile amenintari informatice care isi vor schimba infatisarea, ne asteptam sa apara si noi tipuri de malware vara aceasta. Inselatoriile de vara folosesc o reteta simpla – afiseaza cateva imagini cu insule tropicale, o lista de preturi atractive si numele unei destinatii populare de vacanta”, a declarat Catalin Cosoi, Seful Laboratorului de amenintari online al BitDefender. „Unii utilizatori se lasa inselati de site-uri false de bilete, multe dintre acestea reproducand cu mare precizie imaginea site-urilor legitime. In ultimii doi ani, utilizatorii au pierdut sume mari de bani in urma unor astfel de inselatorii virtuale, care foloseau ca momeala vanzarea de bilete, vouchere la hotel sau vacante de vis”, a continuat acesta.


Topul momelilor folosite in atacurile spam vara aceasta include: „Fa-ti vacanta in Virginia Beach”, „69 de euro x saptamana in Turcia, Spania, Sardinia, Sicilia!”, „Confirma biletul de calatorie” sau „Verifica ordinul de plata”. Cei care au comandat recent bilete sau au cautat diverse oferte de vacanta au toate sansele sa se lase pacaliti si sa-si compromita securitatea calculatorului.

Pe de-o parte, e-mailurile cu atasamente infectate ii expun pe utilizatori la diverse amenintari, precum viermi si troieni iar pe de alta parte, astfel de mesaje sunt in general insotite de linkuri care directioneaza catre website-uri create special pentru a colecta date financiare confidentiale de la utilizatori.


Totodata, in ultimele luni, BitDefender a monitorizat evolutia atacurilor estivale de vishing. In mod normal, potentialele victime ale unor astfel de atacuri primesc un telefon din partea unei pretinse agentii de voiaj, oferindu-le sansa sa castige o vacanta la Disneyland. Odata ce a fost atrasa in capcana, victima e rugata sa-si creeze un cont pe un website fals si sa completeze un formular pentru a se inscrie la concurs. In acest fel, persoanele isi dezvaluie de buna voie date confidentiale de la cardurile de credit.

Seful diviziei de amenintari online de la BitDefender ii sfatuieste pe utilizatori cum sa se protejeze vara aceasta:
• Pentru a cumpara bilete la un anumit eveniment, intra pe site-uri cunoscute si cu o reputatie buna;
• Cerceteaza site-ul de unde vrei sa-ti cumperi bilete si vezi ce au mai scris si altii despre el;
• Contacteaza serviciul de relatii cu clientii si afla detalii despre calatorie, precum locul de intalnire la plecare, sau detalii despre locul rezervat;
• Fii la curent cu cele mai recente amenintari si foloseste o solutie performanta de securitate, cu actualizarile la zi.

Sursa: BitDefender