miercuri, 4 noiembrie 2009

Un altfel de SLI de la EVGA

Cu totii cunoastem placile video produse de compania EVGA ce si-a facut un renume prin produse de foarte buna calitate, si acum tot ei prezinta o alta “implementare” a tehnologiei SLI Hibrid.


Ultima lor “gaselnita” este o placa video Dual GPU, si daca aceasta nu ne spune foarte multe o sa fim surprinsi cand o sa aflam ca in interiorul ei se vor regasi doua nuclee grafice diferite, ambele sub denumirea clasica de GTX275.


Pe langa acest chip grafic ei au adaugat un GTS 250 de la Nvidia, care se va ocupa in schimb numai de tehnologia PhysX, procesand informatiile specifice elementelor de fizica din aplicatiile grafice care ruleaza in acel moment.


Specificatiile procesoarelor grafice contin viteze de lucru de 633 respectiv 738 de Mhz si 2268 respectiv 2200 de Mhz pentru memoriile care le sunt alaturate care totalizeaza nu mai putin decat 1280Mb.


Deocamdata pretul nu este publicat, insa asteptam punerea in vanzare si testarea ei, pentru a vedea eficienta sa in comparatie cu o solutie Dual GPU clasica.

Concurenta pentru Intel de la VIA

In aceste zile compania Intel tocmai si-a “gasit” un nou concurent, de aceasta data pentru procesorul Intel ATOM, si concurenta va veni din partea celor de la VIA despre care nu s-au mai auzit foarte multe informatii in ultima perioada de timp.


Seria Nano 3000 va avea sase modele de procesoare, cu viteze intre 1 si 2GHz, toate cu un FSB de 800MHz, suport pentru instructiuni pe 64 de biti si instructiuni SSE4.

Ele vor fi cu pana la 20 de procente mai eficiente energetic decat actuala generatie de NANO si ele promit chiar si decodarea formatului Full HD (1080p).


Productia de masa va fi lansata in primul trimestru al anului viitor, acum fiind disponibile doar mostre care deja au fost trimise la mari integratori.

Yahoo are, de maine, motor de cautare in timp real

Yahoo lanseaza in cursul acestei nopti un motor de cautare in timp real impreuna cu OneRiot, in urma unei colaborari de 18 luni care nu mai constituia un secret de mult timp.

Rezultatele OneRiot vor aparea pe pagina principala de cautare de la Yahoo pentru anumite cautari, completand rezultatele oferite de in mod obisnuit.

Yahoo capata astfel un avantaj fata de Microsoft si Google, ambele aflate inca in plin proces de lansare a propriului motor de cautare in timp real. In timp ce cei doi colosi au apelat la o intelegere cu Twitter si Facebook pentru informatii incluse in motoarele de cautare in timp real, Yahoo nu face acest pas.

"In timp real inseamna lucruri diferite pentru multi oameni. Pentru Yahoo, aceasta inseamna a oferi oamenilor cele mai relevante si mai noi informatii zi de zi. Yahoo! Search testeaza acum un nou shortcut de cautare care va include rezultate in timp real in partea de sus a paginii de cautare. Shortcut-ul va aparea doar pentru anumite cautari care vor fi stabilite de Yahoo. Acesta este un test pentru a afla daca este utila prezentarea unui astfel de continut pentru utilizatorii Yahoo Search" a afirmat un rezprezentat al companiei.