joi, 11 iunie 2009

Nokia N86 cu camera de 8MP in curand in magazine

Fanii Nokia pasinoati de fotografie au un nou motiv de bucurie. N86 cu camera de 8MP ajunge in magazine.

Dupa cateva luni de asteptare, de la prezentarea in premiera a acestui model in februarie 2009 la Mobile World Congres , proudcatorul finlandez a anutat lansarea pe piata la nivel global a lui N86 cu camera de 8MP.

Nimic spectaculos veti spune, daca ne referim strict la numarul de megapixeli ai camerei foto, mai ales in situatia in care concurenta lanseaza in ultima vreme la foc automat terminale cu camere foto de 12 MP sau video care filmeaza HD. Camera de 8 MP a lui N86 este insa una cu tot speciala, fiind prima camera cu lentila de 28 mm si apertura variabila.

Diametrul de 28 mm al lentilei permite lui N86 sa realizeze fotografii panoramice cu o extindere mai mare a campului vizual si de mai buna calitate decat alte telefoane cu o camera asemanatoare.

Pozele facute pe intuneric sau pe lumina puternica de N86 vor fi mai bune. Apertura variabila, ce poata lua valori de 2.4/3.2/4.8 permite realizarea unei expuneri optime a camerei foto chiar si in conditii de lumina mai slaba, aici fiind mai potrivita apertura de 2.4 sau de lumina mai puternica unde va fi folosita cea de 4.8.

N86 va avea o memorie interna inclusa de 8GB, slot pentru card microSDHC, ecran AMOLED de 2.6 inchi, Radio FM, WiFi, GPS, mufa pentru casti de 3.5 mm precum si conectivitate HDSPA pentru 3G.

Pretul estimat pentru acest model, la liber, va fi intre 400 si 450 de euro.

FIFA 10 - HD Screenshots, postere, detalii despre gameplay

EA ne-a pus la dispozitie o serie de 27 de imagini de inalta definitie din FIFA 10, precum si un fisier care ofera detalii despre gameplay pe PS3/Xbox 360.

Descarca FIFA 10 PS3 & Xbox 360 Fact Sheet.

FIFA 10 HD Screenshots (gameplay + manager mode) & Posters

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Sursa: Electronic Arts / HIT.ro

Econo-keys lansaeaza tastatura si mouse 2 in 1 ultracompacta

Econo-keys a lansat un nou model de tastatura ultracompacta cu doua fete, model ce poarta indicativul EK-76-TP.

Pe o parte se afla o tastura ful QWERTY plus 12 taste functionale, iar pe verso un touchpad cu doua butoane, similar celor de pe un laptop sau un notebook normal.

Desi destul de mica, cu dimesiuni de 200x85x10 mm, si usor de transportat, noua tastatura de la Econo-keys nu e cea mai pratica pentru cei care ar avea nevoie sa foloseasca si tastautra si touchpadul in acelasi timp.

Un avantaj real al acestui produs il reprezinta insa rezistenta la apa, murdarie si praf conform standartelor IP67. Etanseitatea sa si faptul ca nu are spatii intre taste o fac mult mai usor de sters cu solutii dezinfectante fata de alte tastaturi.

Tastatura dispune de conexiune USB si este compatibila cu sistemele de operare Windows si Linux. Pretul acetui produs este de 146 $, comunicat pe siteul producatorului.

Terorizaţi de fani



Suporterii dinamovişti au intrat pe gazon şi au încercat să le aplice o corecţie fizică lui Zicu, Torje şi Moţi, care au scăpat doar după ce au intervenit jandarmii.
Momente şocante ieri la Piteşti. În minutul 32, Ianis Zicu a marcat de 1-1, însă nu s-a bucurat în semn de protest faţă de atitudinea propriilor susţinători. Gestul machidonului a declanşat furia celor din galerie, care, nepăziţi de stewarzi în peluza a II-a a stadionului din Trivale, au sărit pe gazon. 15 ultraşi au mers agale, apoi au luat-o la fugă spre Zicu, pe care au încercat să-l lovească! Masivul N'Doye a fost pe post de scut, parînd cîteva dintre lovituri. Un alt grup de 10 fani l-au apostrofat pe Torje, apoi s-au îndreptat către Moţi şi au încercat să-i smulgă tricoul de joc. "Nu-l meriţi, dă-l jos de pe tine!", i-au strigat aceştia.
Niculescu şi Moţi la un pas de bătaie
Totul a durat 5 minute, după care s-a reluat partida. Nu înainte ca jandarmii să intervină în forţă. Au urmat lovituri de bastoane şi gaze lacrimogene, iar Dănciulescu şi Niculescu s-au băgat printre loviturile jandarmilor pentru a-i salva pe suporteri.

Apoi Moţi l-a certat pe Niculescu: "Ce faci, mă, ăştia vin să ne bată şi tu te duci să-i aperi?". Poliţia a operat cîteva arestări, iar Dinamo riscă să evolueze etape bune cu tribunele închise sezonul viitor. Cei 200 de susţinători ai roş-albilor au fost evacuaţi apoi din arenă.

La finalul partidei, Clau-gol şi Moţi au continuat să-şi arunce vorbe grele şi în vestiar. Conflictul a fost aplanat de către colegi chiar înainte sădegenereze.

FLASH

Pierd şi locul 2?
Eşecul de aseară s-ar putea să-i coste scump pe “cîini”. Dacă TAS dă azi cele 6 puncte înapoi Timișoarei, echipa de pe Bega o depăşeşte pe Dinamo în clasament şi va juca în preliminariile Champions League.

Boloni a semnat cu Standard
Lista posibililor antrenori ai lui Dinamo a mai pierdut un nume după ce, ieri, Ladislau Boloni şi-a prelungit contractul cu Standard Liege pe încă un sezon. Loţi va încasa un milion de euro pe an, de două ori mai mult decît avea iniţial. Boloni solicitase şi "cîinilor" un contract de 700.000 de euro, considerat exagerat de roş-albi. (Viorel Tudorache)

Pulhac, după 8 luni
Accidentat în octombrie 2008 la genunchiul stîng, în partida cu Farul Constanţa (1-0), Cristi Pulhac a revenit ieri la Piteşti ca titular după opt luni de pauză. Fundaşul de 24 de ani a fost preferat lui Izvoranu şi Muşat, ceilalţi apărători stînga, care au fost rezerve ieri. Altfel, Osvaldo Miranda nu a fost nici rezervă, J. P. Mendy înlocuindu-l pe bancă.

Încă 20 de zile
Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu rămîn pentru încă 20 de zile în arestul IPJ Argeş, pînă pe 30 iunie. La capătul a trei ore de şedinţă şi a altor două de dezbateri, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorilor la decizia Tribunalului de a nu prelungi mandatele celor patru. Tot ieri, aceeaşi instanţă a hotărît ca fostul şef al CCA să nu fie eliberat sub control judiciar din motive medicale. Fanii piteşteni au arborat ieri, la meci, un banner de susţinere: "Alături de Penescu!". (Cristi Marinescu)