sâmbătă, 16 mai 2009

Nokia cu multitouch vine la vara

Dupa succesul iPhone, din ce in ce mai multi producatori de telefoane mobile imbratiseaza tehnologiile “inventate” de acestia, unul din exemple fiind dat de compania Nokia, care, dupa ce anul trecut a lansat primul lor model de telefon cu touchscreen ( Nokia 5800), acum "ofera" informatii ce se refera la primul lor model de telefon cu posibilitati “multi-touch” similar cu Apple iPhone.

Noul model ar urma sa fie lansat in cursul acestei veri, pe langa deja anuntatul Nokia N97, si deasemenea este asteptata o noua “revizie” a lui Nokia 5800 cu ecran capacitiv de aceasta data (necesar pentru tehnologia multi-touch), pentru acelasi sezon.
Aceasta miscare a companiei Nokia este logica pentru ca ei sunt intr-o continua scadere a cotei de piata pe segmentul telefoanelor inteligente (smart-phones).

Procesor Intel cu 32 de nuclee la anul

Reprezentantii companiei Intel au dat cateva informatii cu privire la procesorul lor Larabee, anuntat in urma cu ceva vreme, si care desemneaza un procesor grafic intr-o “interpretare” proprie.

Larabee este un procesor grafic, ce a fost deja anuntat cu aceasta ocazie pentru anul care urmeaza si va avea 32 de nuclee, fiecare avand cate o unitate dedicata de procesare, putand astfel sa prelucreze operatiuni foarte specializate fiecare in parte.
Larabee va fi primul procesor grafic de la Intel, cu performante destul de mari, si intentia lor este sa ofere prin acesta o flexibilitate foarte mare, pentru ca fiecare nucleu este de tip x86.