marți, 13 octombrie 2009

Google Mobile are mai multe optiuni, Android va avea Quick Search Box

Daca folositi varianta mobila a motorului de cautare Google pe un telefon cu sistem de operare Android, WebOS, Apple iPhone si, in curand, Windows Mobile, Blackberry OS sau Symbian veti avea parte de cateva optiuni in plus pentru cautarile dumneavoastra.

Aceste noi optiuni permit utilizatorilor sa sorteze informatiile cautate in functie de vechimea lor online, sa poata face cautari dedicate pe forumuri sau reviewuri, dar si cantitatea de imagini afisata in rezultate.

Optiunile sunt inca putine fata de cele oferite de varianta pentru desktop, insa inceputul pare promitator.

Echipa Google a pregatit si o surpriza de care vor avea parte cei care detin terminale Android cu versiunea de soft 1.5 Donut. Noua versiune pentru update 1.6 va avea un serviciu de cautare generalizat numit Quick Search Box (QSB), un corespondent al functei Spotlight de pe iPhone.

QSB face o cautare in intreg continutul telefonului, inclusiv in aplicatii, contacte, istoria cautarilor din browser dar si pe Internet in acelasi timp, acordand o prioritate in ordinea de afisare sugestiilor bazate pe informatiile accesate cel mai des in cautarile recente.

Exista si posibilitate unei cautari pe Internet sau a formarii unui numar doar prin simpla rostire a obiectelor cautate, respectiv a numarului dorit, dar momentan este disponibila doar in limba engleza.

Asus Eee Keyboard, pc in forma de … tastatura

Compania Asus si-a aratat deja hotararea de a dezvolta foarte mult cunoscuta serie de PC-uri “Eee PC” si dupa netbookuri, calculatoare “All in One” sau monitoare acum ei se pregatesc sa comercializeze un model cel putin deosebit de calculator denumit “Eee Keyboard”.


Daca pana acum erau publice putine informatii despre configuratia sa, acum aceasta a fost detaliata si regasim un netbook cu o forma cel putin deosebita.


In configuratie regasim un ecran touch-screen de 5 inci (cu rezolutia de 800x480 pixeli), sistem de operare Windows XP Home Edition, procesor Intel ATOM N270, 1GB de memorie DDR2, stocarea fiind asigurata de un modul SSD de 16 sau de 32 de GB.


Deasemenea capitolul conexiuni este bine “dotat” pentru ca vom regasi Bluetooth, Wireless LAN si iesiri video HDMI si VGA, si special pentru acest model vom avea de a face cu un emitator UWB ce va putea sa transmita wireless continut HD 720p, pana la o distant de 5 metri pana la un televizor dotat cu receptor corespunzator.


Din pacate, momentan, pretul nu este facut public de catre compania producatoare.