vineri, 18 mai 2012

Play Station Network introduce functia Pre-Buy

Posesorii de console video PlayStation vor putea descarca jocurile nelansate inca si le vor putea juca in chiar prima zi de lansare a titlului respectiv prin noua functie Pre-buy. Optiunea reduce timpul de asteptare si achizitionare a jocurilor, fiind o veste buna pentru pasionatii de gaming pe console PlayStation de la Sony.
Utilizatorii de console video PlayStation pot descarca jocurile care nu au fost lansate inca, cu ajutorul unei noi optiuni oferite de Sony, "pre-buy". Clientii companiei vor putea descarca jocurile cu 2 zile inainte de lansare, scrie The Verge.
Primul titlu care va beneficia de noua optiune este "Sorcery" care urmeaza sa apara in zilele urmatoare. "Sorcery este primul care va avea optiunea, insa urmeaza si altele", a precizat un reprezentant Sony. Jocul este disponibil pentru descarcare in versiune europeana pentru PlayStation Network si urmeaza sa apara si in America de Nord in curand.

Windows 7 se intoarce in timp, ruleaza pe un Dinozaur!

Nu intelegeti ce vrea sa spuna titlul? Windows 7 merge pe un dinozaur. Nu nu am gresit, asa se numeste calculatorul din epoca de piatra pe care a fost testat si a functionat Windows 7.
Am gasit astazi dovada ca Windows 7 merge pe calculatoare cu specificatii atat de scazute, incat si XP-ul s-ar chinui sa mearga.
Acestea sunt:
Procesor: Pentium 2 la 266MHz
RAM: 128MB / 96MB,
Placa grafica: 4MB
La incercarea cu 64 MB RAM, Windows 7 arata o eroare asupra memoriei insuficiente si se restarta.



Samsung Galaxy S 3 a inregistat 9 milioane de pre-comenzi

Korea Economic Daily a publicat informatia potrivit careia noul smartphone Samsung Galaxy S 3 a inregistrat aproximativ 9 milioane de pre-comenzi.
Cifra impresionanta intrece orice asteptari, ceea ce demonstreaza ca viitorii utilizatori au fost impresionati de specificatiile noului smartphone al sud-coreenilor.
Facand o comparatie cu predecesorul sau, Samsung Galaxy S 2, care avea raportate 20 de de milioane de unitati vandute abia dupa 10 luni, cei de la Samsung se pot considera castigatori. Astfel, rivalii  HTC si LG, trebuie sa vina cu ceva mult mai bun in viitor.
In Romania, lansarea oficiala a avut loc miercuri, 16 mai, iar primele unitati Samsung Galaxy S 3 sunt asteptate sa apara pe piata la sfarsitul lunii.

Twitter permite utilizatorilor sa blocheze colectarea de date

Utilizatorii de internet care au cont pe Twitter pot alege acum sa nu mai permita motoarelor de cautare colectarea datelor personale.
Mai exact, este vorba despre optiunea "Do Not Track". Conform The Verge, DNT sau "Do Not Track" impiedica site-urile instaleze cookie-uri si sa stocheze informatii legate de obiceiurile utilizatorilor in ceea ce priveste navigarea pe internet.
Functia este usor de instalat in Firefox, insa este necesar ca site-urile vizitate sa suporte aceasta extensie. Altfel, este foarte posibil ca site-urile pe care utilizatorul le viziteaza sa nu poata rula anumite scripturi si sa aiba un aspect diferit, decalat.
Deocamdata optiunea este functionala doar in Mozilla Firefox si urmeaza sa fie implementata si in Internet Explorer Chome si chiar Safari.