vineri, 5 iunie 2009

Homefront: Coreea de Nord vs SUA - E309 Trailer

THQ pregateste un nou shooter in care va trebui sa ne aparam patria... americana de invazia nord-coreenilor: Homefront. Cu ocazia E3 2009, producatorii au prezentat un prim trailer din noul First Person Shooter. Vezi imagini din Homefront in galerie.

Descarca "Homefront E3 2009 Hi-Res Trailer" din sectiunea Download HIT.ro.

Homefront este creat de catre Kaos Studios din New York (autorii FPS-ului Frontlines: Fuel of War), pe baza motorului Unreal Engine 3, si promite o experienta de joc care va combina FPS-ul cu scenele de actiune exploziva a jocurilor de actiune specifice consolelor (bazate pe evenimente script-ate). Homefront ii va pune pe jucatori in postura unui luptator in rezistenta americana impotriva invaziei Coreei de Nord, devenita in viitorul apropiat o super putere militara.

In Homefront, Coreea de Nord a invadat SUA multumita sprijinului acordat de catre un grup misterios, a carui identitate va fi descoperita pe parcursul jocului. Pentru mai multa autenticitate in joc, producatorii conclucreaza (part-time) cu John Milius, scenaristul filmelor Apocalypse Now si Red Dawn, care a colaborat si la realizarea FPS-ului WW2 Medal of Honor: European Assault.

Homefront va oferi arme sofisticate, dar realiste (inclusiv un vechiul de lupta numit Goliath, precum si drone aeriene), iar producatorii colaboreaza si cu firme din domeniul armamentului pentru a afla informatii despre prototipuri care urmeaza sa intre in dotarea armatelor in viitorul apropiat.

Homefront va deveni disponibil in 2010, initial doar pe PLAYSTATION 3 si Xbox 360, dar este planificata si o varianta pentru PC.

Sursa: THQ / HIT.ro

Astazi a avut loc prima iesire in spatiu a astronautilor de pe Soyuz

Membrii echipajului capsulei rusesti Soyuz au efectuat in aceasta dimineata prima lor iesire in spatiu (EVA - Extra Vehicular Activity) de la sosirea pe Statia Spatiala Internationala.

Doi astronauti au inceput instalarea unui nou sistem de antene, o procedura a carei durata este estimata la cel putin cinci ore. Astronautii vor iesi la un nou "spacewalk" miercurea viitoare, cu conditia ca lucrurile sa decurga confrom planului.

Noile iesiri in spatiu sunt destinate realizarii modificarilor necesare pentru operarea optima a statiei, in condiitile in care echipajului permanent al Statiei Spatiale Internationale numara acum sase astronauti, cu trei mai mult decat luna trecuta. Lucrarile vor fi finalizate in 2010.



NASA pregateste si lansarea navetei Endeavour peste o saptamana, pe 13 iunie 2009. Planul misiunii include cinci iesiri in spatiu, in timpul carora va fi asamblata o platforma experimentala a modulului japonez Kibo.

Sursa: HIT.ro

NVIDIA anunta implementarea ION la scara larga

Cu ocazia targului Computex din Taipei (Taiwan), NVIDIA a anuntat ca microprocesorul grafic ION a fost adoptat de un mare numar de producatori de PC-uri de dimensiuni compacte, netbook-uri subtiri si usoare, sisteme all-in-one si placi de baza cu consum redus de energie (vezi imagini cu produse in galerie). Printre producatorii amintiti in comunicatul NVIDIA se numara Acer, ASUS, AsRock, Lenovo si MSI, dar si Funtwist, Pegatron si Weibu.

Platforma ION ofera tehnologia DirectX Compute, integrata in sistemul de operare Windows 7. Bazata pe arhitectura de procesare paralela NVIDIA CUDA, DirectX Compute are menirea de a imbunatati performantele PC-urilor compacte prin accelerarea aplicatiilor precum cele de editare video, care ruleaza mai greu sau deloc pe sistemele cu consum redus de energie, se mai afirma in comunicat. Aplicatii accelerate pe GPU precum vReveal si Badaboom le permit utilizatorilor sa editeze si sa converteasca fisierele video in formate acceptate de dispozitivele media portabile şi iPod.

Iata cateva dintre caracteristicile platformei ION:
• Compatibilitate cu Windows 7 si Windows Vista Home Premium
• Compatibilitate cu procesoare cu consum redus de energie, inclusiv Intel Atom, Intel Celeron si Via Nano
• Redare video de inalta definitie 1080p si audio de inalta fidelitate 7.1
• Ruleaza jocuri cum sunt The Sims 3, LEGO Batman, World of WarCraft si Battlefield Heroes
• Ofera grafica DirectX 10 cu posibilitati avansate de conectivitate digitala
• Editare video accelerata cu ajutorul tehnologiilor NVIDIA CUDA si DirectX Compute

Sursa: NVIDIA / HIT.ro