marți, 22 martie 2011

A aparut versiunea finala a Firefox 4 (Download)

Iata ca, in razboiul browserelor a mai aparut un jucator, chiar daca nu putem spune ca nu am ammai auzit de el pana acum. Alaturi de proaspat lansatele Internet Explorer 9 si Chrome 10, in batalia pentru cota de piata intra si Firefox 4. Link

La doua saptamani dupa ce a lansat RC1 si dupa 12 versiuni beta de testare, Mozilla face disponibila pentru download si versiunea finala a celei mai noi editii Firefox.

Firefox 4 ne primite un nou si interesant design cu tab-uri in partea de sus a barei de URL-uri, oferind suport pentru noile standarde web HTML5 si CSS3, dar si pentru WebGL.

Exista, de asemenea, un nou motor JavaScript, iar accelerarea hardware a fost imbunatatita. Noul sistem de management al tab-urilor, denumit Panorama, va permite userilor sa isi organizeze filele si tab-urile in grupuri logice, dupa preferintele fiecaruia.

Daca saptamana trecuta anuntam ca Internet Explorer 9 a batut un record, fiind descarcat de 2.35 milioane de ori in primele 24 de ore de la lansare, ne asteptam ca Mozilla Firefox 4 sa depaseasca cu mult aceasta cifra si chiar in timp mai scurt.

De altfel, daca ar fi sa ne raportam la trecutul Firefox, acest lucru se va intampla cu siguranta: Firefox 3 a fost downloadat de 8 milioane de ori intr-o singura zi.

Download Mozilla Firefox 4