vineri, 13 mai 2011

Rata de infectare a PC-urilor Windows 7 a crescut cu 30%

Microsoft a lansat ieri un raport care arata ca rata de infectare cu malware a platformei Windows 7 a crescut cu 30% in a doua jumatate a anului trecut.

In a doua parte a lui 2010, dispozitivele care ruleaza pe Windows 7 32-bit au avut o rata de infectare de 4 la 1000, manifestand o crestere de 33 de procente comparativ cu prima jumatate a anului, in care rata de infectare a fost de 3 la 1000.


PC-urile care ruleaza pe versiunea 64-bit a Windows 7 au fost mai protejate, inregistrand o rata de infectare de 2.5 la 1000 pe toata durata anului 2010.

In al doilea trimestru al anului trecut, Windows Vista Service Pack 2 (SP2), ultima editie a OS-ului a avut o rata de infectare de aproximativ 6 dispozitive la 1000, cifre care au crescut in al treilea trimestru, ajungand ca din 1000 de PC-uri, 8 sa fie infectate.

Windows XP este singura din cele trei editii desktop ale Microsoft care a cunoscut o scadere cu 22% a ratei de infectare.


In total, rata de infectare inregistrata anul trecut pentru toate calculatoarele Windows a scazut de la 10.8 la 1000 in primul trimestru, la 8.7 la 1000 in al patrulea trimestru.

Microsoft a vandut peste 350 de milioane de licente Windows 7 de la debutul editiei, in octombrie 2009.

Microsoft a lansat o noua serie de mouse-uri wireless cu grafici artistice

Microsoft se aliniaza tendintelor din moda si schimba garderoba....mouse-urilor.

Compania a lansat Wireless Mobile Mouse 3500 Studio Series, o noua serie de sase mouse-uri wireless, care se remarca prin pattern-uri artistice inspirate din natura si din cultura urbana.

Pentru realizarea acestor modele, compania a solicitat mai multi artisti celebri, din diferite parti ale lumii, specializati in producerea de pattern, intre care: Kirra Jamison din Melbourn, Australia, Matt Moore din Portland, Maine, Linn Olofsdotter din Portland, Oregon, Mike Perry din Brooklyn, NY si Jonny Wan din Sheffield, Marea Britanie.


In afara aspectului artistic, ofertele lui Studio Series se bazeaza pe acelasi hardware al mouse-ului Microsoft 3500 existent.

Dispozitivul este dotat cu Blue Track optic, un receptor USB de dimensiune mica si usor de manevrat cu o baterie integrata, care poate dura pana la 8 luni.

Mouse-ul Studio Series va fi disponibil pe piata din luna iunie, la pretul de 30 dolari (aproximativ 20,89 euro).