sâmbătă, 20 iunie 2009

ArmA 2 lansat - trailer nou

505 Games si Bohemia Interactive au oferit un trailer nou pentru a marca lansarea simulatorului militar Armed Assault II.

Complet atipic pentru industria jocurilor video, lansarea lui ArmA 2 s-a petrecut cu o saptamana INAINTE de data anuntata oficial. Jocul ofera o grafica fotorealista, mai mult de 70 de arme, peste 100 de vehicule (inclusiv tancuri si elicoptere controlate de jucator), o zona de joc de 225 km patrati, o poveste in care deciziile jucatorului dicteaza consecintele, multiplayer cu un numar mare de jucatori, un editor de misiuni intuitiv, simulare autentica a armelor, inteligenta artificiala independenta de script-uri si trasee predefinite, precum si un sistem dinamic de conversatie.

Sursa: 505 Games / HIT.ro

Samsung lanseaza modul de memorie DDR3 de 32 de GB

Daca in luna martie Samsung prezentau primul modul de memorie de 16 de GB acum, tot ei “recidiveaza” si au anuntat un modul de memorie de capacitate dubla, de 32 de GB.

Nici acesta nu va fi destinat calculatoarelor obisnuite ci serverelor, insa cei de la Samsung au declarat ca au in lucru si module pentru sisteme desktop si notebookuri, in cantitate de cel putin 8GB per modul.
Deocamdata pretul acestui modul nu este publicat, insa suntem siguri ca nu va fi prea ieftin, dar, din fericire, mediului business nu-i prea pasa de costuri ca unui utilizator obisnuit.

Plasma gigant de la Panasonic

Panasonic Corporation, lider in industria produselor electronice, a finalizat dezvoltarea primului ecran cu plasma din lume cu tehnologie Full HD si diagonala de 85-inch, destinat utilizarii in medii profesionale.

Noul ecran, expus in cadrul expozitiei InfoComm 09 in perioada 17 – 19 iunie, la Orange County Convention Center din Orlando, Statele Unite, va deveni disponibil pentru achizitionare la nivel global, prin intermediul partenerilor de business Panasonic, incepand cu toamna acestui an. Primele piete unde noua plasma gigant va fi comercializata sunt Japonia si Statele Unite.

Nu este prima data cand Panasonic vine cu o premiera mondiala. In 2006, compania a lansat prima plasma cu diagonala de 103 inch. Ecranele cu plasma Panasonic cu diagonala mare sunt deja foarte apreciate la nivel global atat in mediul de business cat si in cel educational, al afisajului public, dar si in domeniul televiziunii.

Noua plasma de 85 inch, echivalenta ca dimensiune cu patru ecrane cu diagonala de 42 inch, incorporeaza tehnologia Panasonic NeoPDP care permite un consum redus de energie, la o luminozitate dubla fata de modelele mai vechi de plasme.

Ecranul impresioneaza prin culorile vii si negrul profund, imaginile dinamice clar redate, foarte aproape de cele reale, cu un contur perfect, la o rezolutie de 1080 de linii si un contrast uimitor de 40.000:1 (maximum 2.000.000:1) – ambele caractecteristici fiind in prezent la cel mai ridicat nivel din lume.

Zona vizibila de 1.889 mm (latime) x 1.062 mm (inaltime) este cam de aceeasi dimensiune cu cea a ecranelor obisnuite de proiectie, plasma fiind suficient de mare incat, atunci cand este asezata vertical sa poata afisa imaginea unei persoane in marime naturala. Ecranul are o grosime de numai 99 mm.

Prin lansarea noului ecran cu plasma Full HD de 85 inch, Panasonic isi extinde gama de ecrane cu diagonal mare. Comparativ cu plasma de 103 inch, noul model este cu 30 mm mai subtire, avand o greutate pe inch patrat cu aproape 30% mai mica si o greutate totala cu 40% mai redusa (aprox. 130 kg), fiind la fel de usor de instalat ca si un ecran cu diagonal de 65 de inch.

Compania va continua, de asemenea, eforturile pe care le depune pentru fabricarea unor produse mai ecologice. Trebuie reamintit ca Panasonic a fost prima companie din industria electronica globala care a eliminat complet plumbul din procesul de productie al ecranelor cu plasma. In prezent, ecranele cu plasma produse de Panasonic au o durata de viata de 100.000 de ore.