luni, 8 noiembrie 2010

Sârbii vor să construiască o autostradă între România şi Serbia

Vicepremierul Serbiei, Bozidar Djelic, i-a propus lui Emil Boc construirea unei autostrăzi care să facă legătura între România şi Serbia.
Discuţia dintre cei doi oficiali a avut loc, luni, cu ocazia Summit-ului Dunării organizat la Bucureşti. "Vicepremierul sârb a menţionat că ţara sa este interesată în dezvoltarea unor proiecte în comun în domeniul turismului şi al infrastructurii, context în care a propus construirea unei autostrăzi care să facă legătura între România şi Serbia. Primul-ministru Emil Boc a salutat această propunere, afirmând că şi România este interesată de o conexiune rutieră modernă cu Serbia, propunerea sârbă urmând a fi analizată din punct de vedere economic", potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Summit-ul Dunării a reunit, luni, la Bucureşti, 22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane din Germania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitate de observator.