sâmbătă, 5 martie 2011

Google's Ass-kicking Self-Driving Car

Gigabyte lanseaza X58A-OC: prima placa de baza din lume dedicata overclockingului

Gigabyte a lansat prima placa de baza din lume proiectata de la zero pentru overclockerii extremi, Gigabyte GA-X58A-OC. Designul specific dedicat performantelor in overclocking defineste astfel o categorie complet noua de placi de baza pentru utilizatorii entuziasti, ce introduce capabilitati de tweaking si de izolare ce nu s-au mai folosit pana acum.

“Gigabyte X58A-OC foloseste cateva tehnologii unice pentru overclocking, cum ar fi comutatorul de frecventa pentru PWM, o gama completa de butoane hardware onboard pentru overclocking, conectori SATA de alimentare onboard pentru configuratii grafice multiple si stabile, cat si un comutator DualB IOS. Pana acum toate acestea au fost doar idei discutate pe forumurile de overclocking sau in mesaje private,” sustine HiCookie, expertul Gigabyte pentru overclocking.

“Pentru partea de tweaking am folosit componente de curent mare cum ar fi coondensatori POS si bobine MPFC (Max Power Ferrite Core) ce permit overclockerilor sa faca teste mai fiabil si cu mai multa energie astfel incat sa poata obtine noi recorduri mondiale.”

Fiind bazata pe chipsetul Intel X58 (Tylersburg) si suportand procesoare pe socket LGA 1366 cum ar fi noul procesor de top Intel Core i7 990X Extreme Edition, Gigabyte X58A-OC beneficiaza de toate performantele pe care le poate oferi platforma X58 cum ar fi suportul de memorie triple channel DDR3, suport pentru procesoare cu 6 nuclee si 12 thread, cat si suficienta latime de banda PCIe Gen 2.0 pentru a suporta 4-way CrossFireX si 3-way SLI pentru a obtine cele mai bune performante grafice din lume.

Proiectata pentru Overclocking Extrem, Gigabyte vine cu 5 noi capabilitati principale de overclocking pe X58A-OC ce vor ajuta si mai mult la cresterea performantelor. Acestea sunt OC-VRM, OC-Touch, OC-PEG, OC-Cool si OC-DualBIOS.

OC-VRM

Gigabyte X58A-OC foloseste un nou design VRM denumit OC-VRM, ce include o combinatie de condensatori POS foarte conductivi, bobine MPFC (Max Power Ferrite Core) ce functioneaza pana la 50A, si Driver-MOSFETs. Toate acestea impreuna sunt capabile sa distribuie curent mai mare catre procesor, cu o eficienta mai buna si temperaturi mai joase. OC-VRM permite utilizatorilor sa overclockeze frecventa PWM cu ajutorul unui comutator onboard, pentru ajustari in timp real.

OC-Touch

Cu ajutorul butoanelor onboard OC-Touch, se poate modifica manual multiplicatorul CPU, schimba setarile BCLK, si chiar modifica BCLK in incremente de 1MHz sau 0.3MHz. Aceste modificari pot fi facute oricand in BIOS, DOS sau Windows in timp real fara a mai fi nevoie de reboot, astfel incat utilizatorii pot face rapid modificari de finete pentru a gasi frecventa maxima a procesorului lor. Butonul onboard 4G Ready permite overclockerilor incepatori sa atinga automat frecventa de 4GHz, in timp ce utilizatorii avansati il pot folosi sa ajunga la 4GHz inainte de a continua cu OC-Touch pentru a gasi cu rapiditate limitele procesorului. Sunt incluse de asemenea module onboard de masurare a tensiunii pentru a permite utilizatorilor sa monitorizeze cu usurinta tensiunile componentelor.

OC-PEG

OC-PEG ofera 2 conectori de alimentare SATA onboard pentru o alimentare PCIe stabila cand se folosesc configuratii grafice 3-way si 4-way. Fiecare conector poate primi energie de la o alta faza de alimentare a sursei, pentru a obtine un overclocking grafic mai bun si mai stabil. Alimentarile independente pentru sloturile PCIe ajuta la imbunatatirea overclockingului chiar si pentru o singura placa video. Pentru 4-way CrossFireX, utilizatorii trebuie sa foloseasca OC-PEG pentru a evita supra-alimentarea cu curent a conectorului 24pin ATX. Placa de baza este dotata de asemenea cu condensatori POS, ce ajuta la simplificarea procesului de izolare astfel incat overclockerii sa ajunga rapid la temperaturi subzero.

OC-Cool

OC-Cool foloseste un nou design de racire luminat cu LED-uri si 7 conectori cu 4-pin Smart Fan ce permit overclockerilor sa controleze cu usurinta temperaturile intregului sistem. Racirea OC-Cool maximizeaza convectia sistemului pentru a elimina aerul fierbinte prin panoul IO din spate si pentru a optimiza racirea pasiva. Luminarea OC-Cool cu LED pe North si South Bridges aduce un plus de „cool” placii de baza X58A-OC.

OC-DualBIOS

OC-DualBIOS este caracterizat printr-un comutator BIOS onboard si un indicator LED, ce permit utilizatorilor sa selecteze un BIOS pentru uz normal, si celalalt BIOS pentru overclocking. Poate fi folosit de asemenea si ca BIOS de backup in cazul in care BIOS-ul cedeaza in timpul overclockingului. Avand la dispozitie 2 BIOS, utilizatorii pot salva pana la 16 profile diferite de overclocking – o caracteristica foarte utila cand overclockerii doresc sa updateze la un BIOS nou dar nu doresc sa isi piarda setarile originale.

Oferind posibilitatea de a comuta intre 2 BIOS-uri diferite, OC-DualBIOS permite utilizatorilor sa testeze si noul BIOS fara a fi nevoie sa updateze ambele BIOS-uri cu acelasi update, economisind astfel timp si rescrieri de BIOS ce nu sunt necesare.