miercuri, 17 februarie 2010

AMD Opteron cu 12 nuclee de vanzare inainte de lansarea oficiala

De ceva vreme incoace s-au auzit zvonuri legate de un “iminent” procesor de la AMD, din seria Opteron (destinata serverelor) care are nu mai putin de 12 nuclee de procesare, insa nimic oficial pana in prezent.

Iata ca un comerciant a hotarat ca nu mai e cazul sa astepte vreo lansare oficiala din partea firmei producatoare si a inceput sa comercializeze aceste procesoare cu putin inainte de data urmarita de catre AMD – in cursul primului trimestru al acestu an.

Denumit si Magny Cours, acest procesor este construit in procesul tehnologic de 45nm si integreaza arhitectura Direct Connect 2.0, are de doua ori mai multe canale de memorie si insasi viteza de lucru cu aceasta este marita fata de modele actuale.

Deocamdata pe site-urile de profil, aceste procesoare se comercializeaza la set de patru bucati contra sumei de 7700 de dolari americani… nu ne mai ramane decat sa aflam pretul oficial care urmeaza sa fie publicat.

Faraonul Tutankhamon a fost conceput prin incest

Baiatul rege, Tutankhamon, a fost produsul unei relatii incestuoase care a dus la o sanatate fragila si chiar la moartea sa timpurie, arata analizele ADN extrase din mumia faraonului.



Mostrele ADN mai arata ca acesta nu a murit asasinat, asa cum se credea, ci din cauza malariei si a unei boli a sistemului osos. Baiatul rege a fost produsul unei relatii incestuoase care a dus la o sanatate fragila si chiar la moartea sa timpurie, au concluzionat cercetatorii.

Echipa de cercetatori din Egipt, Italia si Germania, condusa de egiptologul Zahi Hawass, a folosit ultimele tehnici de analiza a ADN-ului pentru a trasa arborele genealogic al lui Tutankhamon, care a murit la varsta de 19 ani în 1324 i.Hr, după 9 ani de domnie.

Timp de doi ani, pana în luna octombrie anul trecut, oamenii de stiinta au analizat mostrele a 16 mumii din mormintele regale din Luxor şi au folosit tomografia computerizata pentru a determina daca erau inrudite, daca aveau boli genetice sau infectioase. Studiul confirma ca tatal lui Tutankhamon era Akhenaton, faraonul "eretic" care a incercat sa reformeze religia si cultura egipteana intre 1351 si 1334 i.Hr, iar mama lui Tutankhamon era sora lui Akhenaton.

Sursa: Hit.ro