duminică, 13 septembrie 2009

Proiector HD JVC la... 175.000 USD

Titlul nu contine o greseala, ci pretul real la care JVC va scoate pe piata un proiector... mai mult decat HD.

Capabil sa afiseze imagini de 10 megapixeli la rezolutii de pana la 4096 x 2400, noul proiector LCD JVC DLA-RS4000, prezentat in cadrul expozitiei CEDIA, care se tine intre 10 si 13 septembrie la Georgia World Conference Center din Atlanta, este cu siguranta un vis pentru cei care isi doresc cu adevarat un home theatre. Proiectia devina si mai impresionanta cu cei 3500 ANSI lumeni ai lampii Xenon, care poate fi ajustata in opt trepte.

"In plus, noii polarizatori Wire Grid din motorul optic, care reduc la minim pierderea de luminozitate, vin in combinatie cu o noua tehnologie pe cristale lichide si o orientare inovatoare a cristalelor lichide", a declarat JVC in comunicatul de presa. Astfel, rata de contrast oferita de DLA-RS4000 este de 10.000:1. Proiectorul permite afisarea simultana a pana la patru ecrane diferite, toate in full HD sau rezolutie WUXGA. De asemenea, vine insotit de certificate ISF si THX. Mai mult decat atat, interfetele Ethernet si RS-232C permit ajustarea proiectorului cu ajutorul unui Web browser, iar functia de e-mail integrata poate trimite mesaje despre starea proiectorului, precum si avertizari atunci cand lampa se apropie de ultimele ore de functionare.

Cei care ard de nerabdare sa plateasca cei 175.000 USD trebuie sa mai aiba putina rabdare, pentru ca DLA-RS4000 va fi lansat abia in octombrie 2009.

ATI Eyefinity - gaming pe 6 monitoare, sub DirectX 11

Daca sistemele dual-monitor sunt inca departe de a deveni standardul in gaming, AMD/ATI priveste inainte spre combinatii de nu mai putin de 6 monitoare si lanseaza ATI Eyefinity pentru viitoarele sale placi Radeon cu suport DirectX 11.

Eyefinity este o functie care va permite PC-urilor sa se conecteze la sase monitoare HD cu o singura placa video. AMD afirma ca Eyefinity poate produce rezolutii care se apropie de claritatea optica pe care o ofera ochiul uman, adica rezolutii de 12 ori mai mari decat HD 1080p. La o rezolutie combinata, teoretica, de 268 de megapixeli, AMD afirma ca se obtine echivalentul rezolutiei unui arc de 90 de grade din campul vizual al ochiului uman.

Pe langa aspectul practic (mai buna organizare a spatiului de lucru), configuratia are insa un scop mult mai spectaculos: gaming-ul la rezolutii ultra HD pe sase monitoare simultan. Astfel, apare problema ramelor monitoarelor, care pot da o neplacuta senzatie de "grilaj" suprapus imaginii. AMD a luat in considerare si aceasta problema si a declarat ca va colabora cu Samsung Electronics pentru lansarea unei serii de monitoare cu rame ultra-subtiri si care vin echipate cu standuri concepute pentru pozitionarea mai multor monitoare in "formatie".

Barbierul de la birou - aparat de ras electric USB

Pentru barbatii carora dimineata abia daca le ajunge sa isi puna hainele in graba si sa fuga catre birou, in seria de gadgeturi utile USB exista acum si un aparat de ras electric USB.

Thanko USB Electric Razor este micul gadget care va salveaza atunci cand aveti urgenta de un barbierit sau sa va ajustati putin mustata ori perciunii inainte de o intalnire important in timp ce va aflati la birou.

Un PC sau laptop cu o mufa USB rezolva problema alimentarii, nemai ramanand de gasit decat o oglinda, iar daca nu se gaseste, roul ii poate fi jucat cu brio de un monitor stins, cu displayul bine lustruit.

Dimensiunile lui Thanko sunt de 54 x 99 x 19mm facandu-l o prezenta relativ discreta alaturi de alte gadgeturi mobile car ar putea fi purtate prin buzunare sau in compartimentele speciale ale gentii de laptop. Bateria are nevoie de 3.5 ore via USB pentru reincarcare dupa o golire completa si ofera 35 de minute de autonomie.

Gadgetul este momentan disponibil pe www.geekstuff4u.com la pretul de 38$.