marți, 11 octombrie 2011

Cum va reusi Windows 8 sa foloseasca mai putin RAM?

Reprezentantii Microsoft au explicat pe blogul oficial al sistemului de operare, MSDN cum va reusi Windows 8 sa consume mai putine resurse de memorie in comparatie cu Windows 7. Iata cateva dintre cele mai importante argumente date de dezvoltatorii mult asteptatului sistem de operare.

Microsoft a lucrat mult pentru a imbunatati (sau chiar elimina) anumite aplicatii care ruleaza odata cu pornirea sistemului - Este vorba despre serviciile Windows al caror numar a fost redus cu 13. Alte servicii au fost doar modificate in sensul ca au fost adaugate intr-una din categoriile "start o demand" (la cerere) sau "manual start".

De asemenea, Windows 8 va face curatenie in RAM-ul computerului, mai exact va elimina posibilitatea ca OS-ul sa-si faca singur copii de date care sa ocupe fara rost memoria (mai pe romaneste, au eliminat prostul obicei Windows de a-si creea date redundante in RAM).

Windows 8 va fi capabil sa decida singur si cu mai multa acuratete cata memorie va aloca pentru aplicatii si alte componente de sistem. Cu alte cuvinte, va "prioritiza" memoria.

Dezvoltatorii Microsoft spun ca dezvoltarea Windows 8 implica si renuntarea la anumite module de soft invechit, ceea ce nu este tocmai rau. Dar, cum si ei recunosc pe blog, mai au mult de lucru.