luni, 15 martie 2010

Inca un laptop de gaming de la MSI

Taiwanezii de la MSI continua sa-si adauge noi produse in portofoliul de gaming, acesta fiind si cazul in ultima lor lansare de notebook.

GE700 are o diagonala de 17 inci, si configuratia tehnica il face potrivit chiar si celor mai noi jocuri, pentru ca regasim procesor Intel Core i5, placa video ATI Radeon HD 5730 cu 1GB de memorie RAM, memorii de tip DDR3 si chiar si suport pentru doua hard-discuri pentru o matrice RAID.

Nici partea multimedia nu a fost lasata de-o parte, pentru ca are doua difuzoare de foarte buna calitate si un subwoofer, plus o camera web highdefinition, insa din pacate momentan acesta nu are si un pret oficial.

The Old Republic, cel mai scump proiect EA

Directorul economic al Electronic Arts, Eric Brown, spune despre jocul de tip MMO, Star Wars: The Old Republic, ca este jocul in care EA a investit cei mai multi bani in ultimii 30 de ani.



Acesta considera ca noul MMOG este cel mai mare proiect al EA din istoria companiei. Oficialul Electronic Arts nu a spus care este suma exacta ce a fost folosita in crearea noului joc, dar a declarat ca pretul mediu pentru un asemenea titlu este in general de 30 de milioane de dolari si ca Star Wars The Old Republic a beneficiat de un buget considerabil mai mare.



Acesta a mai sugerat ca World of WarCraft „a costat Blizzard circa 100 de milioane de dolari sau chiar mai mult”, si a lasat sa se inteleaga ca The Old Republic ar avea aceleasi costuri de productie.

Star Wars: The Old Republic are ca data de lansare primăvara lui 2011.

Sursa: Hit.ro

Google si-a modificat logoul pentru numarul Pi

Google si-a modificat, duminica, logoul pentru a marca Ziua Mondiala a numarului Pi (π) , o constanta matematica a carei valoare, aproximativ 3,14, este raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc într-un spatiu euclidian.



Noul logo al Google este format din mai multe cercuri, pe care sunt pozitionate formule de calcul ce cuprind constanta Pi.

Valoarea constantei este egala aproximativ cu 3,14159 în notatia zecimala obisnuita. Pi este una dintre cele mai importante constante din matematica si fizica, numeroase formule din inginerie si din alte stiinte implicand folosirea sa.

Pi este un numar irational, adica valoarea sa nu poate fi exprimata exact sub forma de fractie m/n, cu m si n întregi, dar si un numar transcendent, adica nu exista niciun polinom (expresie construita dintr-una sau mai multe variabile si constante, folosind doar operatii de adunare, scadere, înmultire si ridicare la putere constanta pozitiva întreaga) cu coeficienti rationali (fractie) care sa-l aiba pe π ca radacina.

Data de 14 martie a fost aleasa ca Zi Mondiala a numarului Pi, deoarece americanii scriu data punand luna înaintea zilei, astfel încat 14 martie arata 3/14, ceea ce trimite cu gandul la celebrul Pi. Simbolul π a fost propus pentru prima oara în 1706, de matematicianul galez William Jones.

Google isi schimba logourile cu ocazia sarbatorilor si a altor evenimente speciale. Recent, Google si-a modificat logoul pentru a celebra Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver.