sâmbătă, 23 octombrie 2010

Windows 7 a implinit un an. Ce s-a intamplat de la lansare si pana acum?

Windows-ul celor de la Microsoft nu este, poate, in topul preferintelor tuturor utilizatorilor de PC-uri, insa nu putem nega ca Windows 7 este cel mai bine si mai rapid vandut sistem de operare al companiei.

Si, cum zilele acestea Windows 7 implineste un an de la lansare, Microsoft a publicat cateva rapoarte referitoare la ceea ce a realizat sistemul de operare in primul sau an de viata:

- Intr-un singur an, Windows 7 s-a vandut in total in 240 de milioane de exemplare;
- La numai sase luni de la lansare, toti producatorii de PC-uri din lume vindeau computere cu Windows 7 preinstalat, comparativ cu perioada Vista cand producatorii ofereau computere cu acest sistem de operare preinstalat numai in proportie de 70%;
- In ultimele 3 luni, s-au vandut aproximativ 8 licente de Windows 7 pe secunda;
- Pe Windows 7 ruleaza 1.5 milioane de aplicatii;
- 500.000 de dispozitive sunt conectate la computere care folosesc Windows 7;
- In randul utilizatorilor, Windows 7 are un coeficient de satisfactie de 94%;
- Windows 7 a atins o rata de adoptie de 17.1% in mai putin de un an.

Desi toate informatiile de mai sus sunt cu adevarat impresionante avand in vedere ca produsul este, totusi, unul nou aparut pe piata, Windows 7 nu a reusit inca sa fie “regele sistemelor de operare”.

Cel putin momentan (si probabil ca va ramane asa inca o perioada de acum inainte), Windows XP este cel mai folosit produs al Microsoft: detine 60% din rata totala de utilizare, in toata lumea, comparativ cu 17% cat are Windows 7.

Sursa: PC World

Primul aeroport spaţial privat din lume a fost construit în deşert, în New Mexico

Amatorii de senzaţii tari vor avea curând o nouă opţiune: turismul spaţial! Primul aeroport spaţial privat din lume este aproape gata, se numeşte Spaceport America şi este situat în deşert, în New Mexico. Clădirea, cu arhitectură futuristă şi o structură de ecologică va fi gata în 2011. Aeroportul spaţial a fost în mod special ridicat într-un mediul la fel de neprimitor precum cel selenar.

Turiştii care pleacă de aici pot să efectueze zboruri de aproximativ două ore pentru 200.000 dolari de persoană, scrie El Mundo. 320 de persoane şi-au făcut deja rezervări pentru excursiile spaţiale. Primele plecări vor avea loc la începutul anului 2012.