vineri, 1 aprilie 2011

5 idei de pacaleli pentru 1 aprilie

Daca te numeri printre aceia care au de-a face cu tehnologia, in general, si daca te mai poti lauda si cu o oarecare pricepere tehnica pe domeniul IT, cu siguranta esti o persoana cu multe beneficii. Toate aceste cunostinte le poti folosi, insa, si pentru lucruri distractive, iar una dintre cele mai bune ocazii in acest sens este chiar ziua de 1 aprilie.

Stim deja cu totii ca 1 aprilie este Ziua Pacalelilor, pacaleli care nu se invechesc niciodata si cu ajutorul carora poti scoate cate un zambet de la colegi, prieteni sau familie.

1) Presupunand ca duci lipsa de timp, o rapida schimbare a wallpaper-ului “victimei” este una dintre cele mai bune solutii. Evident ca exista o multitudine de solutii in acest sens, iar imaginea din background sa dispara sau sa fie inlocuita cu alta in numai cateva secunde.

Dar, ceva cu adevarat interesant ar fi sa faci un screenshot al desktopului persoanei pe care vrei sa o pacalesti si sa postezi, apoi, imaginea drept imagine de fundal. Urmatorul pas ar fi ascunderea tuturor iconitelor de pe desktop, dar si a taskbar-ului. Totul va arata normal pentru cel pacalit, insa va avea de furca atunci cand va incepe sa dea click-uri pe desktop.

2) Se pare ca pana si celor de la Microsoft le place ziua de 1 aprilie, astfel ca au intrat in joc cu oferirea unui screensaver care mimeaza comportamentul PC-ului atunci cand intampina o problema. Screensaverul poate fi downloadat de aici si va reusi, cu siguranta induca in eroare multe persoane.

3) O buna farsa mai mult sau mai putin nevinovata este si aceea prin care preiei controlul asupra computerului victimei tale. Pentru aceasta trebuie sa instalezi un client VNC pe computerul in cauza si, apoi, sa-l controlezi de la propriul PC.

Totusi, daca timpul nu-ti permite, te poti folosi, de exemplu, de un mouse wireless care sa fie conectat la PC-ul pacalit si sa-l cntrolezi de la o distanta optima. Poate chiar din spatele victimei, fara ca aceasta sa isi dea seama!

4) Daca lucrezi la birou si stii ca colegii tai au mult de lucru in programe de editare text, cum ar fi Microsoft Word, o buna gluma in acest sens este schimbarea functiei autocorrect. Astfel, la tastarea anumitor cuvinte in Word (ideal ar fi sa aplici schimbarile de autocorrect pe cuvintele cel mai des folosite), functia autocorrect va afisa cu totul altceva decat ceea ce se vroia. Probabil ca colegul tau va fi un pachet de nervi, insa cu siguranta va gusta gluma atunci cand ii vei spune adevarul.

5) Aceasta gluma este ideala tot pentru colegii de serviciu. Presupunand ca lucrezi intr-un mediu unde activitatea se desfasoara, in mare parte, pe PC, nu trebuie decat sa instalezi o alternativa la comenzile “net send” din Windows pentru a trimite mesaje catre alte computere legate in aceeasi retea. Desigur, vei fi nevoit sa instalezi acelasi program client compatibil Sent si pe computerul celui care vrei sa iti fie victima.

Odata instalat, totusi, vei vrea sa schimbi chiar denumirea propriului computer, din “Vasile’s Computer” in “Microsoft” de exemplu. Un nume atat de oficial, nu poate trece neobservat. Dupa aceasta schimbare, poti trece la treaba si poti trimite mesaje catre computerul dorit.

Evident ca poti inventa pe loc textele trimite, insa iata unul cu adevarat bun: “Microsoft a detectat 532 GB de fisiere pornografice pe acest computer. Incidentul va fi raportat catre conducere”. Sau: “Microsoft a detectat un virus pe acest sistem. Toate fisierele salvate si nesalvate vor fi sterse.” Pentru a face toate acestea, tot ce trebuie sa stii este adresa IP a computerului repspectiv sau numele pe care colegul l-a notat pentru “Computer’s Name”.