duminică, 23 august 2009

F1 2009, un nou racing sim de la Codemasters

Pana la lansarea din aceasta toamna, fanii F1 au la dispozitie un nou trailer pentru simulatorul auto F1 2009 pe care Codemasters il pregateste pentru consolele Nintendo Wii si Sony PlayStation Portable.

Odata cu trailerul F1 2009 care prezinta circuitul Valencia, Codemasters a mai anuntat ca versiunea pentru Wii a jocului va fi disponibila si in editie speciala, care va oferi un volan (Race Wheel) pentru consola Nintendo. Astfel, producatorul spera sa ofere o experienta de joc cat mai apropiata de realitatea curselor de Formula 1. Anuntul vine cu doar cateva zile inainte de 2009 FORMULA 1 TELEFÓNICA GRAND PRIX OF EUROPE din Valencia, care se va desfasura pe duminica, 23 august 2009.

Un alt simulator auto produs de Codemasters, Colin McRae DiRT 2, va fi lansat in luna septembrie 2009.

Dante's Inferno - 9 Circles of Hell Trailer

Electronic Arts a oferit un trailer care prezinta imagini din toate cele 9 cercuri ale Iadului, pe care jucatorul va trebui sa le parcurga in Dante's Inferno.

1. Limbo (pragul Iadului)

2. Lust (pofta trupeasca)

3. Gluttony (lacomia pantecului)

4. Greed (lacomia avutiilor)

5. Anger (manie)

6. Heresy (erezie)

7. Violence (violenta)

8. Fraud (inselaciune)

9. Treachery (tradare)

Dante's Inferno va fi o adaptare third-person action adventure a scrierilor lui Dante, cu alte cuvinte o calatorie in cele noua cercuri ale Iadului. Divina Comedie a fost scrisa in secolul 14 si este o descriere alegorica a vietii de apoi in viziune crestina iar Infernul este prima parte din opera lui Dante Alighieri.

Dante's Inferno va fi lansat pe 12 februarie 2010, in variante PS3, Xbox 360 si PSP.

Amazon, Microsoft si Yahoo se aliaza iar impotriva Google

Amazon, Microsoft si Yahoo au creat o coalitie numita "Open Book Alliance" in incercarea de a opri planurile gigantului Google, care intentioneaza sa creeze cea mai mare biblioteca virtuala din lume, informeaza presa de specialitate.Cei trei giganti, carora li s-au alaturat biblioteci si asociatii de editori din SUA si Europa, se opun unei intelegeri amiabile care ar putea face din Google sursa principala de carti scanate. "Google incearca sa monopolizeze sistemul bibliotecilor digitale. Daca intelegerea va functiona, vor da lovitura, devenind ", a declarat Brewster Kahle, fondatorul Archivei de pe Internet.

Totul a pornit in 2008, cand compania care a creat imensul motor de cautare a ajuns la o intelegere cu editorii si autorii in privinta a doua procese care acuzau compania de incalcarea drepturilor de autor pentru scanarea neautorizata a cartilor. In aceasta intelegere, Google a fost de acord sa plateasca 125 milioane de dolari pentru a crea un Registru al Drepturilor Cartii, in care autorii si editorii isi pot inregistra operele, urmand sa primeasca 70% din vanzarea lor, companiei Google revenindu-i 30% din castiguri.

Google ar fi primit si dreptul de a digitaliza carti carora nu li se cunoaste autorul. Volumele de acest tip, pentru care nu poate pretinde nimeni drepturi de autor, se estimeaza ca reprezinta 50-70% dintre cartile publicate dupa 1923. Intelegerea Google cu editorii si autorii ar trebui sa trebui sa fie parafata pana pe 4 septembrie.

Arhiva pentru Internet scaneaza 1000 carti zilnic, la pretul de 30 centi pagina. Aceasta formatiune non-profit s-a opus, de multa vreme, acestei intelegeri dintre Google, editori si autori. Avocatul aliantei nou-create este Gary Reback, cel care a convins Departamentul de Justitie din SUA sa demareze o ancheta asupra practicilor non-concurentiale ale Microsoft, in anii 90.

Conform datelor furnizate de compania de cercetare ComScore Inc, Google domina in iunie aproximativ 65% din piata motoarelor de cautare. Impreuna, Microsoft si Yahoo abia acopereau 28%.

Sursa: Newsin