marți, 12 iulie 2011

Cele mai asteptate jocuri din 2011

Daca in prima jumatate a anului nu prea am avut parte de actiune in ceea ce priveste segmentul jocurilor video, sezonul toamna-iarna 2011 se anunta a fi unul plin de adrenalina.

Majoritatea dezvoltatorilor au pastrat ce e mai bun pentru a doua jumatate a anului, astfel ca gamerii entuziasti vor avea de unde alege.

Iata cele mai asteptate titluri care ne asteapta in toamna 2011, conform publicatiei Telegraph.

Assassin’s Creed: Revelations (PC, Xbox 360, PS3)

Assassin’s Creed: Revelations este al patrulea titlu al francizei Assassin’s Creed, si judecand dupa traiectoria progresiva pe care a urmat-o calitatea lansarilor precedente, nu avem niciun motiv sa nu pariem pe faptul ca Revelation va fi cel mai bun joc al seriei de pana acum.


Assassin’s Creed Revelation va prezenta capitolul final al vietii lui Ezio Auditore, in timp ce se afla pe urmele legendarului asasin Altair – protagonistul primului Assassin’s Creed.

Experienta multiplayer care a ajutat la definirea jocului Assassin’s Creed Brotherhood va fi de asemenea prezenta, fiind completata de mai multe moduri, mai multe harti si mai multe personaje care isi vor demonstra abilitatile de asasini.

Lansarea este asteptata in luna noiembrie, jocul urmand sa fie disponibil pentru toate cele trei platform, PC, Xbox 360 si PlayStation.


Windows XP: 1000 de zile pana la pensionare

La doi ani dupa ce a lansat Windows 7, Microsoft a anuntat ca a vandut 400 de milioane de licente ale sistemului de operare. Cifrele au fost dezvaluite in cadrul evenimentului Microsoft Worldwide Partner Conference de catre CEO-ul Steve Ballmer.

Si cum platforma Redomond-ului pare sa mearga atat de bine, veteranul Windows XP se pregateste pentru aceiasi soarta ca si Internet Explorer 6.


Microsoft a anuntat pe unul dintre blogurile sale de business ca sistemul de operare lansat in urma cu 10 ani mai are 1000 de zile pana la pensionare.

“Windows XP si-a facut treaba bine, dar in cei 10 ani care au trecut de la lansarea sa, lumea s-a schimbat,” a declarat Erwin Visser, senior director al echipei Windows Commercial Product Marketing.

“A venit timpul sa retragem Windows XP si sa migram catre Windows 7, pentru a putea beneficia de ultima decada de inovatie in zone precum securitatea, performanta si interfetele mai naturale si mai intuitive.”


Dar de ce indruma Microsoft clientii catre Windows 7 cand Windows 8 este programat sa apara in 2012? Raspunsul este simplu. Potrivit unui reprezentant al companiei, “Windows 7 reprezinta calea catre Windows 8”.

In viitor, business-urile vor functiona pe o combinatie intre dispozitivele Windows 8 si PC-urile Windows 7.